voetbalzone

Denzel Dumfries voelt echte liefde voor Inter en is erg trots: ‘Maar.... ’

Rian Rosendaal18 jun 2023, 10:26
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 10:26
Advertentie

Denzel Dumfries voelt zich naar eigen zeggen helemaal op zijn plaats bij Internazionale, maar benadrukt tevens dat niets onmogelijk is in de voetballerij. De international van Oranje kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat hij als speler van de verliezend Champions League-finalist aan het nieuwe seizoen begint. Dumfries streek medio 2021 neer bij Inter en beschikt in Milaan over een doorlopende verbintenis tot de zomer van 2025.

Dumfries praat in aanloop naar de troostfinale in de Nations League tussen Oranje en Italië met Sky Sports over zijn nabije toekomst. "Ik ben er trots op dat ik voor Inter mag uitkomen", zo benadrukt de 44-voudig international van het Nederlands elftal vanuit de Grolsch Veste. "De twee jaren in Milaan zijn fantastisch geweest en ik voel echt trots als ik elke dag richting Appiano Gentile (regio in Noord-Italië, red.) rijd voor de training." De onvermoeibare rechtspoot weet echter ook dat niets in het voetbal zeker is.

"Vandaag de dag is voetbal erg dynamisch. Spelers komen en gaan, al heb ik geen reden om te vertrekken bij Inter", aldus de voormalig verdediger van onder meer Sparta Rotterdam en PSV. "Ik houd echt van Inter, maar zoals ik al eerder heb gezegd, we zullen wel zien wat er gaat gebeuren. Ik vind het in ieder geval fantastisch om in dit team te mogen spelen." Voor Dumfries staat de teller na twee seizoenen bij Inter op 96 wedstrijden in alle competities, met daarin zeven doelpunten en veertien assists.

Inter is wellicht genoodzaakt om spelers te verkopen, daar de schuld in de afgelopen drie seizoenen is opgelopen tot 488 miljoen euro. De fysiek sterke Dumfries wordt met name vanuit Engeland in de gaten gehouden en zijn naam is reeds genoemd bij Manchester United en Chelsea. Het bestuur van Inter heeft echter nog geen vraagprijs vastgesteld en er is ook nog geen officieel bod binnengekomen voor de Nederlander.

Bezig met laden …