voetbalzone

Depay: ‘Alleen op de bank ben ik nerveus, dan ben je machteloos’

Erik van Dam04 jul 2014, 23:16
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2014, 23:16
Advertentie

Memphis Depay viel tijdens het WK 2014 al driemaal in en in twee gevallen was hij succesvol. De buitenspeler van PSV scoorde eerst tegen Australië en daarna ook tegen Chili: alleen tegen Mexico lukte het hem niet het verschil te maken. Depay hoopt zaterdagavond tegen Costa Rica weer op speeltijd, want de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken is een vermoeiende klus voor de aanvaller.

voetbalzone

Depay keek na de achtste finale-wedstrijd tegen Mexico de beelden terug en zag dat het wel beter kon. “Ik wil iedere wedstrijd en iedere training laten zien dat ik goed ben. Maar ik probeer ook wat meer te genieten”, zegt Depay tegen Helden Online. “Je kan niet te lang stilstaan bij een mindere pot. Je moet verder. Ik ben nooit nerveus. Voetballen is alles voor mij. Dan ga ik niet stressen, dan ga ik genieten.”

Met stress voetbalt Depay niet lekker, legt hij uit. In het veld blijft hij rustig, ook in spannende situaties. “Alleen op de bank ben ik nerveus. Als er een kans voor de tegenstander is. Of als we achter komen. Je kunt er geen invloed op hebben. Je bent machteloos op de bank, het enige wat je kan doen is je ploeggenoten oppeppen.”

Bezig met laden …