voetbalzone

Depay: ‘Ik kom straks op een niveau waar ik nog nooit ben geweest’

Yanick Vos05 mei 2018, 08:50
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2018, 08:50
Advertentie

Memphis Depay steekt dit seizoen in een uitstekende vorm en heeft een verklaring voor zijn goede optredens bij Olympique Lyon: “God brengt me op een niveau waar ik nog nooit ben geweest”, zegt de Oranje-international in een interview met het Algemeen Dagblad. Niet alleen zijn eigen niveau is de laatste tijd omhoog gegaan, ook zijn populariteit is gegroeid. Depay beseft dat hij een voorbeeld is voor de jeugd.

Onlangs was Depay aanwezig bij de opening van een winkel van zijn kledingsponsor Under Armour in Amsterdam. “Daar was ook tijd om uitgebreid met mijn fans te praten, ze vertelden van alles tegen mij, echt heel mooi. Ik hou ervan om me terug te trekken en soms moet je ook iets teruggeven. Ik probeer wel te connecten met mijn fans. Dan realiseer ik me wel dat ik een inspiratie ben voor de jonge generatie. Ik vind mezelf niet anders dan anderen, maar die inspiratie wil ik graag teruggeven.”

In zijn tweede seizoen bij Olympique Lyon lijkt Depay op zijn best. “De vorm van mijn leven? Ik waardeer het dat jullie dat zeggen. Ik ben op de goede weg denk ik, maar niemand weet hoeveel er in me zit, ik weet het zelf niet eens, alleen God weet dat”, aldus de ex-aanvaller van PSV en Manchester United. “Maar ik speel nu zonder angst, zonder rem. Ik kom straks op een niveau waar ik nog nooit ben geweest, die overtuiging heb ik.”

Bezig met laden …