voetbalzone

Depay: ‘Ik wil niet te gespierd worden, ik moet souplesse houden’

Erik van Dam05 jul 2014, 09:27
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2014, 09:27
Advertentie

Memphis Depay heeft zichzelf verder op de kaart gezet met zijn sterke bijdragen voor Nederland op het WK 2014. Zowel tegen Australië (2-3) als tegen Chili (2-0) maakte de aanvaller als invaller het verschil. Minstens zo indrukwekkend als zijn sportieve prestaties is de fysieke verschijning van de PSV’er. Hij doet zijn best zijn lichaam in topconditie te houden en dat is hem aan te zien.

voetbalzone

Depay oogt heel sterk en valt op met zijn kracht, maar zelf vindt hij dat normaal. “Ik houd het bij en heb het een beetje van mezelf, die spieren. Ik zit niet iedere dag in het krachthonk, ik wil niet te gespierd worden, ik moet souplesse, wendbaarheid en snelheid houden”, legt de linksbuiten uit in een interview met Helden Online.

Vroeger was de straat het jachtgebied van Depay en dat heeft hem mede zover gebracht, beaamt hij. Hij zal het ook altijd in zich houden. “Mijn voetbal is een man opzoeken en die passeren. Ik doe wel eens een truc, maar het moet wel functioneel zijn. Ik doe het op gevoel, ik weet niet van tevoren wat ik doe”, aldus de negenvoudig Oranje-international.

Bezig met laden …