voetbalzone

Depay kent moeizame start: ‘We weten waartoe hij in staat is’

Gijs Freriks29 sep 2018, 08:10
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2018, 08:10
Advertentie

Memphis Depay is relatief stroef aan het seizoen begonnen. De aanvaller scoorde in zeven competitiewedstrijden slechts één keer en Bruno Génésio hoopt dat de international van Oranje het net snel weer weet te vinden. De trainer maakt zich echter geen zorgen, zo vertelde hij vrijdag op de persconferentie voor het duel met Nantes.

“Ik vertrouw hem. Het belangrijkste is dat je kansen blijft creëren. Daarna kun je meer succes hebben of meer pech”, zo wordt Génésio geciteerd door de Franse media. “Het zal zich snel omdraaien. Nog niet zo lang geleden maakte hij veel doelpunten, dus ik maak mij niet druk.”

“We weten waartoe hij in staat is. Hij heeft een goede ontwikkeling gemaakt in het investeren in het collectief. Hij werkt hard en dat wordt niet altijd gezien. Soms is hij ‘te collectief’ bezig. Hij moet zijn talenten ook bewaren voor zijn genialiteit.”

De 24-jarige Depay kwam vorig seizoen 51 keer in actie voor Olympique Lyon en daarin was hij goed voor 22 doelpunten en 17 assists. Normaliter vormde hij een aanval met Bertrand Traoré en Mariano Díaz, maar laatstgenoemde is vertrokken naar Real Madrid. Hij is vervangen door Moussa Dembélé.

Bezig met laden …