voetbalzone

Depay klaar voor volgende stap: ‘Ik steek het niet onder stoelen of banken’

Tim Siekman03 sep 2018, 17:25
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2018, 17:25
Advertentie

Memphis Depay heeft het erg naar zijn zin bij Olympique Lyon, maar de aanvaller heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in de toekomst graag in de Europese top wil voetballen. In gesprek met FOX Sports geeft de 38-voudig Oranje-international maandag aan dat hij zichzelf klaar acht voor een stap hogerop.

“Ik denk het wel. Ik heb laatst ook al aangegeven dat ik weer een stap hoger wil. Met alle respect, Lyon is een supergrote club. Ik ben ze dankbaar voor hoe ze met mij omgaan en ik ben blij dat ik daar nog steeds voetbal. Ik ben voor mijn gevoel wel ready om een stap hogerop te doen”, zegt de 24-jarige aanvaller gedecideerd.

"Ik steek het niet onder stoelen of banken. Ik moet dit seizoen maar gewoon lekker gaan voetballen, dan komt het vanzelf”, vervolgt Depay, die aangeeft dat de belangstelling in zijn persoon nooit concreet werd. “Dat het echt concreet was? Ik ben wel gelinkt met clubs, maar nee. Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij wel rustig was en dat was prima.”

Depay speelt sinds januari 2017 in het shirt van Lyon, dat destijds minimaal zestien miljoen euro betaalde aan Manchester United. Sindsdien kwam de voormalig aanvaller van PSV tot 73 wedstrijden voor les Gones, waarin hij 28 doelpunten en 26 assists produceerde. Depay, die in verband werd gebracht met onder meer AC Milan, ligt nog tot medio 2021 vast bij de Ligue 1-club.

Bezig met laden …