voetbalzone

Depay maakt weer grote indruk bij Lyon: ‘Hij maakte het verschil’

Tim Siekman03 okt 2018, 12:45
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2018, 12:45
Advertentie

Olympique Lyon heeft dinsdagavond ternauwernood een punt weten te pakken tegen Shakhtar Donetsk (2-2) in de Champions League en daar is Bruno Génésio niet echt blij mee. De trainer besloot bij een 0-2 achterstand Memphis Depay het veld in te sturen en achteraf spreekt de oefenmeester over een uitstekende beslissing.

De Oranje-international viel na ruim een uur spelen in en tien minuten later stond Lyon alweer op gelijke hoogte, mede door de inbreng van de voormalig PSV'er. "Memphis heeft ons zoveel gegeven toen hij het veld betrad. Hij maakte het verschil met zijn technische kwaliteiten. Ik wil me dan ook vasthouden aan de tweede helft", zegt Génésio, geciteerd door verschillende Franse media.

De oefenmeester vertelt dat men van plan was om hoog druk te zetten. Lyon slaagde hier echter niet in tegen Shakhtar. "We stonden niet compact genoeg. Gelukkig hebben we na rust de goede reactie gegeven, dat is belangrijk. We hebben dit punt ook verdiend", besluit Génésio, die met zijn club momenteel bovenaan staat in Groep F met vier punten.

Lyon wist medio september voor een verrassing te zorgen door op bezoek bij Manchester City met 1-2 te zegevieren in het miljardenbal. Bij het duel in Manchester was Depay eveneens belangrijk voor de Franse club. Desalniettemin kan de Nederlander dit seizoen niet altijd meer rekenen op een basisplaats. In de Ligue 1 bivakeert Lyon na acht wedstrijden op de vijfde plek.

Bezig met laden …