voetbalzone

Depay: ‘Nu denk ik: waarom zou ik stressen als ik een grote kans mis?’

Chris Meijer30 apr 2018, 08:23
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2018, 08:23
Advertentie

De laatste weken steekt Memphis Depay in een uitstekende vorm en de aanvaller scoorde in de laatste zes wedstrijden op rij. In gesprek met de Volkskrant zegt Depay dat hij zich momenteel vrij voelt bij Olympique Lyon, wat resulteert in de goede prestaties op het veld. Daarnaast dankt hij zijn goede vorm aan God.

“Niemand weet hoeveel er nog in zit bij mij. Ik weet het zelf niet eens. God weet het wel. Hij gaat me naar een niveau brengen waarop niemand me nog heeft gezien”, zegt Depay, die dit seizoen achttien doelpunten en vijftien assists verzorgde. Hij zegt nu zonder angst te spelen. “Nou ja, niet met angst, maar toch wel van: oh, als deze pass verkeerd gaat, moet ik de volgende bal niet verspelen.”

“Nu denk ik: waarom zou ik stressen als ik een grote kans mis? Ik wil genieten. En als ik geniet, hoef ik niet te scoren of assists te geven. Dan is dat al genoeg”, vervolgt de aanvaller. Depay noemt Lyon de ‘perfecte springplank’. Les Gones bezetten momenteel de tweede plaats in de Ligue 1 en lijken zich zo te gaan kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. "God was er altijd al voor mij. Ik was er alleen niet voor hem.”

“Iemand heeft mij anderhalf jaar geleden naar hem gebracht. Daardoor ben ik veranderd in positieve zin”, verklaart Depay zijn succes. Zijn populariteit is de afgelopen tijd enorm toegenomen. “Niet alleen in Frankrijk en Nederland, het is overal waar ik kom. Ik inspireer veel mensen, vooral de jonge generatie. Mensen zeggen dingen tegen me die ze tegen een ander niet durven zeggen. Ik ben gewoon Memphis. Maar zij zien mij zo.”

Bezig met laden …