voetbalzone

Depay reageert: ‘Spullen en geld hebben mij nooit gemaakt tot wie ik ben’

Dominic Mostert03 sep 2018, 18:42
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2018, 18:42
Advertentie

Memphis Depay heeft voor het eerst gereageerd op de inbraak in zijn huis, vrijdagavond tijdens de wedstrijd tussen Olympique Lyon en OGC Nice (0-1) in de Ligue 1. Volgens AFP werd daarbij voor anderhalf miljoen euro aan spullen buitgemaakt. De inbraak kwam hard aan bij Depay, maar hij heeft de klap inmiddels verwerkt.

In gesprek met FOX Sports beaamt de aanvaller dat het 'heel vervelend' nieuws was. "Op dat moment wil je het even niet geloven. Daarna moet je back to reality. Het weekend erna moet je gewoon bij het Nederlands elftal staan", geeft hij aan. Depay had 'een moment' voor zichzelf nodig, maar zette daarna de knop om. "Je blijft anders in een negatieve spiraal en daar houd ik niet van. Zo'n mens ben ik ook niet."

"Er worden materialistisch dingen weggenomen, er zijn wel wat spullen weggehaald die veel waard zijn ... Maar spullen en geld hebben mij nooit gemaakt tot wie ik ben", benadrukt de international van Oranje. "Het is irritant, het is iets wat je boos maakt." Hij voegt toe dat er spullen met 'emotionele waarde' zijn gestolen, wat hem 'nog wat meer' raakte. "Dat waren wel wat dingetjes, ja. We moeten nu verder. Het is nu aan de politie, ik kan ook niet over details praten. In Lyon is nu van alles bezig. Ik heb de knop omgezet en ik ben ready."

Bezig met laden …