Deportivo werkt niet mee aan eerste uitoverwinning Tenerife

Daniel Cabot Kerkdijk06 mrt 2010, 18:52
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2010, 18:52

Deportivo la Coruña blijft in de race om Europees voetbal. De ploeg van Miguel Ángel Lotina haalde uit de laatste vijf wedstrijden slechts vier punten, maar liet zaterdag tegen Tenerife er geen twijfel over bestaan dat zij nog niet afgeschreven zijn: 3-1. De bezoekers wachten derhalve nog altijd op de eerste uitoverwinning. Door de zege neemt Deportivo de vijfde plek over van Real Mallorca.

/

Na een matig eerste kwartier namen de eilandbewoners de leiding in Riazor. Juanlu ontving een uitmuntende pass van Pablo Sicilia en schoot de bal vervolgens door de benen van Alberto Lopo achter doelman Daniel Aranzubia: 0-1. Een kwartier later trok Juan Rodríguez de stand gelijk. Na een afgemeten voorzet van Andrés Guardado vanaf de linkerkant kopte de aanvaller het leer tegen de touwen: 1-1.

Aranzubia redde Deportivo op slag van rust. Nino stond oog in oog met de keeper van de Galiciërs, maar wist de bal niet langs de sluitpost te krijgen. Het was een cruciale redding. Tien minuten na rust was zijn collega Sergio Aragoneses kansloos op een ziedende inzet van Guardado: 2-1. Diego Colotto maakte na ruim een uur spelen goal nummer drie. Het geplaatste schot van de verdediger, die in het eerste onderlinge duel al had gescoord, was te machtig voor Aragoneses.