voetbalzone

Derby heeft Ghaly en Robert bijna binnen

08 jan 2008, 14:32
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2008, 14:32
Advertentie
Derby County wilt koste wat het kost gaan strijden om lijfsbehoud in de Premier League. De huidige hekkensluiter van de hoogste Engelse profliga maakt uitgebreid gebruik van de mogelijkheid om in januari zich te versterken met een aantal spelers.

Eerder werd al bekend dat Emanuel Villa (Tecos UAG) en Danny Mills (Manchester City) de ploeg van Paul Jewell zullen versterken, terwijl ook Robbie Savage (Blackburn Rovers) zo goed als zeker The Rams komt versterken. Dinsdag werd echter ook bekend dat Laurent Robert zo goed als zeker de gelederen komt versterken.

Robert (32) maakte in Engeland furore als linkermiddenvelder van Newcastle United, waar hij vooral bekend stond om zijn goede traptechniek. De Fransman had echter geen club meer, toen hij aan het begin van het lopende seizoen zijn contract bij het Spaanse Levante liet ontbinden. Derby hoeft dus geen transfersom te betalen voor de negenvoudig international.

Daarnaast is Derby County nog altijd aan het onderzoeken of het Hossam Ghaly zou kunnen overnemen van Tottenham Hotspur. De Egyptenaar is niet gelukkig bij de Spurs en heeft zijn huidige werkgever verzocht om een overgang. Derby is zeer geïnteresseerd in de oud-Feyenoorder, maar weet niet zeker of zij hem over kunnen nemen. Er is onduidelijkheid over een mogelijkhe nieuwe werkvergunning voor Ghaly. Mocht dit geen problemen opleveren, dan is de middenvelder eigendom van Derby.

Manager Paul Jewell is ook nog op zoek naar een nieuwe doelman. De spoeling in goalies is momenteel erg dun, nu Stephen Bywater en Lewis Price weken uitgeschakeld zijn met blessures. Het zou dan wel gaan om een noodoplossing, die tot het einde van het seizoen onder contract komt te staan bij de hekkensluiter van de Premier League.
Bezig met laden …