voetbalzone

Derby in Belgrado kan doorgaan dankzij strenge veiligheidsmaatregelen

Thijs Post21 okt 2010, 19:08
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2010, 19:08
Advertentie

Het beladen duel tussen Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado kan zaterdag gewoon doorgang vinden. Vertegenwoordigers van de politie, de Servische voetbalbond (FSS) en beide clubs hebben echter strenge veiligheidsmaatregelen genomen: zo zal de capaciteit van het stadion met twintigduizend verminderen en zullen er tienduizend politieagenten in en rond het stadion aanwezig zijn.

/

“We weten dat de risico’s groter zijn gezien de recente gebeurtenissen”, wijst een woordvoerder van de FSS op de ongeregeldheden bij het EK-kwalificatieduel tussen Italië en Servië. “We hebben er alles aan gedaan om geweld te voorkomen.” De capaciteit van het stadion is verminderd van 55.000 naar 35.000, daarnaast zullen er tienduizend politieagenten paraat staan.

Vertegenwoordigers van Partizan, Rode Ster, de Servische voetbalbond en de politie zaten donderdag om de tafel om een veiligheidsplan op te zetten. In het verleden vonden er meerdere malen gewelddadige confrontaties tussen beide supportersgroepen plaats, waarbij zelfs enkele doden te betreuren vielen.

Bezig met laden …