voetbalzone

Derby-speler beboet na stage bij Marseille

18 sep 2008, 16:27
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2008, 16:27
Advertentie
Tyrone Mears is flink gestraft door zijn huidige werkgever Derby County. De verdediger ging afgelopen zomer zonder medeweten van de Engelse formatie op stage bij het Franse Marseille en moet hierdoor een flink deel van zijn salaris af staan.

De 25-jarige Mears besloot afgelopen augustus een trainingsstage af te werken bij Marseille. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij Derby County, dat geen toestemming had gegeven. Zo bleef de verdediger, zonder medeweten van zijn werkgever, ruim een week weg uit Engeland en werkte hij zich in het zweet om een contract in Frankrijk te verdienen.

Het bestuur van Derby County heeft hierop besloten dat Mears zes weeksalarissen moet inleveren. "Hij is beboet voor het wegblijven bij de club zonder toestemming", lichtte manager Paul Jewell de straf toe. "Verder kunnen wij het niet ongestraft laten dat hij zonder authorisatie het land heeft verlaten waardoor hij niet heeft getraind bij ons."

Mears voegde zich afgelopen seizoen bij de selectie van Derby County, nadat hij eerder voor West Ham uitkwam. Voor de verdediger is zijn avontuur in Frankrijk overigens niet op een debacle afgelopen; hij speelt tot de winterstop op huurbasis voor Marseille.
Bezig met laden …