voetbalzone

Derbykoorts in Duitsland: dood schaap opgehangen bij complex Hannover

Bart Kruyt04 apr 2014, 17:48
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2014, 17:48
Advertentie

Eintracht Braunschweig staat al zo'n beetje het hele seizoen onderaan in de Bundesliga en de kans is groot dat de promovendus direct weer zal gaan degraderen. De supporters van de laagvlieger willen het beste maken van de mogelijk laatste weken op het hoogste niveau en kijken vooral uit naar de derby met Hannover 96. Die staat voor aankomende zondag op het programma.

voetbalzone

Een perverse actie van Braunschweig-fans heeft in Duitsland voor de nodige ophef gezorgd. Aan een hek bij het trainingscomplex van aartsrivaal Hannover werd afgelopen nacht een dood schaap gehangen. Het kadaver was groen geschilderd, de clubkleur van Hannover, en naast het schaap hing een doek met de tekst 'Zondag blazen ook jullie, ongedierte, je laatste adem uit'.

"Dit is een perverse daad van een gestoord persoon", reageert Hannover-manager Dirk Dufner in BILD. Het is nog niet bekend wie er achter de lugubere actie staat. Hannover staat op de ranglijst vijf plaatsen boven Braunschweig en is ook nog lang niet verzekerd van handhaving.