voetbalzone

Derde 'homegrown'-aanwinst Manchester City arriveert voor medische keuring

Bart Kruyt18 jul 2015, 17:20
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2015, 17:20
Advertentie

Manchester City was druk op zoek naar homegrown players en heeft deze week eindelijk succes. Raheem Sterling en Fabian Delph werden al vastgelegd en de volgende in Engeland opgeleide speler is onderweg: Patrick Roberts zal worden overgenomen van Fulham. De veelbelovende aanvaller kan ruim elf miljoen euro gaan kosten en arriveerde zaterdag voor zijn medische keuring.

De verwachting is dat City nog dit weekend melding zal maken van de komst van de achttienjarige Roberts, die in zijn loopbaan pas 22 officiële wedstrijden speelde. Hij zal komend seizoen waarschijnlijk zijn speelminuten gaan maken bij het beloftenteam. City betaalt in eerste instantie een kleine drie miljoen euro voor Roberts, maar dit bedrag kan door allerlei bonussen en clausules oplopen tot ruim elf miljoen.

Roberts, een kleine aanvaller die op de flanken en als 'nummer 10' kan spelen, maakte sinds zijn dertiende deel uit van de jeugdopleiding van Fulham. Hij stond ook in de belangstelling van Paris Saint-Germain, maar blijft dus in Engeland. Engelse clubs moeten acht homegrown players in de selectie hebben zitten en City dreigde dat aantal niet te gaan halen. Met de komst van Sterling, Delph en Roberts ziet het er echter een stuk beter uit voor the Citizens.

Bezig met laden …