voetbalzone

‘Derde uitgaande transfer bij PSV kan vrijdag werkelijkheid worden’

Erik van Dam28 jun 2013, 07:41
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2013, 07:41
Advertentie

Jeremain Lens vertrok naar Dynamo Kiev, Dries Mertens koos voor Napoli en Erik Pieters wordt vrijdag wellicht de derde speler in korte tijd die PSV verlaat. Zowel de Britse tabloids als het Eindhovens Dagblad laten vrijdag weten dat de transfer naar Stoke City op korte termijn in orde kan worden gemaakt. Pieters zelf reist vrijdag reeds af naar Engeland voor een laatste gesprek.

/

Met de transfer van de 24-jarige Pieters is een bedrag gemoeid van drie tot vier miljoen euro, een fraaie opbrengst na het rampseizoen dat de linksback kende bij PSV. Door een voetblessure miste hij de eerste seizoenshelft en bij zijn rentree kreeg hij een rode kaart tegen PEC Zwolle, waarna de international in de catacomben een raam vernielde en een flinke armblessure opliep.

Pieters kon pas in april weer spelen, thuis tegen Ajax, en ging in deze topper in de fout bij het winnende doelpunt van de Amsterdammers (2-3). Dat alles houdt Stoke City echter niet tegen; the Potters willen de Oranje-international dolgraag halen en maken dus serieus werk van hem. PSV wilde Pieters wel verkopen; de enige andere mogelijkheid was bijtekenen in Eindhoven.

Bezig met laden …