voetbalzone

Derdeklasser lonkt naar Scholes: ‘Ooit wordt hij hier de hoofdtrainer’

Gijs Freriks02 mrt 2015, 21:10
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2015, 21:10
Advertentie

Oldham Athletic nam onlangs afscheid van manager Lee Johnson en de Manchester Evening News schreef daarna direct dat Paul Scholes de voornaamste kandidaat-trainer voor de club uit de Sky Bet League One zou zijn. De oud-middenvelder vindt het nu echter nog te vroeg om alleen voor een groep te staan, maar bij Oldham denken ze wel dat Scholes ooit de coach wordt van hun club.

voetbalzone

Scholes komt uit Salford en dat ligt vlakbij Oldham. De veertigjarige voormalig assistent-trainer van Manchester United is dan ook van kinds af aan al supporter van the Latics. “We spreken hem regelmatig en hij verzorgt soms enkele trainingen. Hij is een goede vriend van de club en bezoekt wedstrijden, maar je zal hem nooit in de bestuurskamer zien. Soms merk je niet eens dat hij is geweest”, zegt voorzitter Simon Corney.

“Ik zou het geweldig vinden om hem aan het bestuur toe te voegen, maar je moet je afvragen of Oldham een geschikte club voor iemand als Paul is. Het gaat er ook om wat goed voor hem is. Maar ik denk wel dat hij op een dag de manager van deze club wordt, ooit. Het gaat om de juiste timing”, aldus Corney in gesprek met BBC Radio Manchester. Scholes is momenteel als voetbalanalist werkzaam voor BT Sport.

Bezig met laden …