voetbalzone

‘Derijck ziet kans als opvolger van Van der Hoorn zitten’

Erik van Dam16 jul 2013, 23:49
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2013, 23:49
Advertentie

FC Utrecht wil Timothy Derijck binnenhalen als de opvolger van de naar Ajax vertrokken Mike van der Hoorn en lijkt ook een goede kans te maken op de komst van de Belg. De 26-jarige verdediger is volgens het Eindhovens Dagblad ‘gecharmeerd’ van de belangstelling van de club uit de Domstad en ziet Utrecht dan ook als een serieuze optie om er zijn loopbaan te vervolgen.

/

“In de fase van mijn loopbaan waarin ik nu zit, is het belangrijk dat ik speel. Ik denk dat mijn toekomst snel duidelijk is”, zegt Derijck, die zich woensdag nog gewoon zal melden op De Herdgang voor een training bij PSV. Laatstgenoemde club hoeft geen huursom te ontvangen voor de voormalig jeugdinternational, maar een club die hem wil huren, zal wel het volledige salaris van Derijck moeten overnemen.

FC Utrecht nodigde eerder Kees Luijckx uit als proefspeler, maar besloot hem niet te houden; men was niet voldoende overtuigd van de defensieve kwaliteiten van de transfervrije ex-NAC'er. ADO Den Haag informeerde in een eerder stadium bij Derijck, maar kan niet aan het salaris van de speler voldoen. Derijck speelde tussen januari 2009 en de zomer van 2011 ook al voor ADO, maar het lijkt er dus op dat hij naar Utrecht vertrekt.

Bezig met laden …