voetbalzone

Derksen doet Ajax serieuze trainerssuggestie: ‘Leg ’m meteen voor 8 jaar vast'

Tom Rofekamp22 feb 2024, 08:21
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:10
Advertentie

Johan Derksen vindt dat Ajax er alles aan moet doen om Arne Slot komende zomer als hoofdtrainer aan te stellen. Dat zegt de analist (75) woensdag bij Vandaag Inside. Volgens Derksen heeft Slot zich al bewezen en kiest Ajax met hem voor een redelijke garantie kans op succes. "Leg hem maar voor acht jaar vast", zo adviseert de Snor.

Bij Vandaag Inside worden de aanstaande Europese duels van Ajax en Feyenoord (tegen respectievelijk FK Bodø/Glimt en AS Roma) besproken. René van der Gijp ziet het somber in voor het Nederlands voetbal.

"Feyenoord wint niet en Ajax ook niet", voorspelt de oud-vleugelspeler. Vervolgens zoomt hij in op de sportieve malaise bij de Amsterdammers.

"Iedereen denkt maar dat ze het straks na één transferperiode weer op de rails hebben. Dat gaat vier, vijf jaar duren man, voordat ze weer om de titel kunnen spelen", aldus Gijp.

Derksen weet hoe dat proces iets versneld kan worden. "Als ik Ajax was, zou ik er alles aan doen om Arne Slot te halen", zo raisonneert hij.

"Ik zou zeggen: 'Kom maar hier, voor een waanzinnig salaris, en je mag het opbouwen", vervolgt Derksen. "Leg hem maar voor acht jaar vast. Dan kan hij een nieuw elftal opbouwen. en daar ook wat mee gaan bereiken. Dan weet je zeker dat je een goede in huis hebt."

Van der Gijp geeft Derksens plan weinig kans. "Ik zie wel dat hij (Slot, red.) na Feyenoord liever naar het buitenland gaat. Dat je niet dat gezeik wilt hebben dat je naar de grote concurrent gaat." Derksen ziet echter meerdere opties: "Anders vind ik Pascal Jansen en Ron Jans voor een opbouwfase heel geschikt."

Bezig met laden …