voetbalzone

Derksen en Van der Gijp begrijpen Stam niet: ‘Het is een FC Dordrecht-speler’

Jeroen van Poppel05 aug 2019, 20:45
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2019, 20:45
Advertentie

Johan Derksen en René van der Gijp begrijpen niet dat Dylan Vente momenteel de eerste spits van Feyenoord is. De analisten uitten maandagavond in Veronica Inside harde kritiek op de keuze van trainer Jaap Stam om de twintigjarige spits in de basis te zetten tegen Sparta Rotterdam (2-2).

"Ik heb al een paar keer gezegd dat Vente het niveau mist", zegt Derksen. "Blijf je dat zeggen, dan begint het op een hetze te lijken, maar ik vind het ook voor die jongen vervelend. Je moet het als trainer die jongen niet aandoen, want je weet: die staat in een volle Kuip geweldig voor lul. Het is een FC Dordrecht-speler." Vente werd zondag in de 64ste minuut door Stam naar de kant gehaald voor Luciano Narsingh.

Van der Gijp begrijpt niet dat Stam in de voorbereiding niet heeft gezocht naar alternatieven voor Vente. "Wat ik niet begrijp: als die Vente in de voorbereiding drie wedstrijden niks is, dan moet je toch een keer wat anders gaan proberen?", vraagt de oud-rechtsbuiten zich af. "Zet Berghuis eens in de spits, want dit kan niet. Maar blijkbaar vindt Stam van wel, want hij begon er zondag wél mee. Moet je nagaan dat je als Feyenoord een spits hebt die bij Sparta, Heerenveen of FC Utrecht niet in de basis zou staan. Dat kan toch niet?"

Bezig met laden …