voetbalzone

Derksen en V/d Gijp oordelen hard: ‘Het is een houten klaas, echt lachwekkend’

Jordi Tomasowa13 sep 2023, 23:04
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:18
Advertentie

René van der Gijp vindt het ‘lachwekkend’ dat bondscoach Gareth Southgate het nog steeds opneemt voor Harry Maguire. De verdediger van Manchester United kende dinsdag een uiterst ongelukkige avond, daar hij zijn gebruikelijke basisplek bij The Three Lions kwijtraakte ten faveure van Lewis Dunk. Tot overmaat van ramp maakte Maguire tijdens zijn invalbeurt tegen Schotland (1-3 winst) een eigen doelpunt. Southgate liet vervolgens weten zeer verontwaardigd te zijn over de 'absurde behandeling' van Maguire door de voetbalwereld.

Door een knullig eigen doelpunt van Maguire, hetgeen de 1-2 betekende, kwamen de Schotten dinsdag voor even terug in de wedstrijd. De mandekker veranderde een voorzet van Andrew Robertson van richting, waardoor doelman Aaron Ramsdale kansloos was. Van der Gijp leeft met Maguire mee. “Verdomme, hij mag invallen en denkt: ik zet gewoon mijn voet tegen die bal en dan krijg je dit (een eigen doelpunt, red.)”, zegt de analist bij Vandaag Inside. “Het zit ook niet mee, hè.”

“Hoe kun die jongen nog opstellen?”, vraagt Johan Derksen zich hardop af. “Het is een houten klaas, echt lachwekkend.” De Snor krijgt vervolgens bijval van Van der Gijp. “Weet je wat zo leuk is, Southgate gaat het dan voor hem opnemen, maar dat kan niet meer. Op een gegeven moment houdt het op. Je kunt het niet meer voor hem opnemen, het is lachwekkend inderdaad.”

Reactie Southgate
Door zijn eigen doelpunt werd Maguire wederom het mikpunt van spot bij de Engelse supporters én media. Southgate sprong na de vriendschappelijke interland echter voor zijn verdediger in de bres, toen hij gevraagd werd over de reserverol van Maguire. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat een speler zo behandeld wordt als hij", stak de geïrriteerde keuzeheer van wal. De Schotse fans joelden toen de dertigjarige mandekker het veld betrad. "Hen neem ik het niet kwalijk, het is gewoon een gevolg van hoe belachelijk er over een langdurige periode met hem wordt omgegaan."

Southgate legt de schuld bij andere partijen. "Niet de Schotse fans, maar onze eigen commentatoren, analisten: zij hebben iets gecreëerd wat veel verder gaat dan alles wat ik ooit gezien heb", klonk hij vol ongeloof. "Maguire is een absolute steunpilaar geweest voor ons in het meest succesvolle Engelse nationale team in de afgelopen paar decennia. Hij speelde een cruciale rol in dat succes."

De 59-voudig international kon op niets dan lof rekenen van zijn coach. Zelfs na het verliezen van zijn basisplek in het elftal van Erik ten Hag kon Maguire veelal rekenen op een basisplek bij het nationale team. "Dat hij er ondanks alle kritiek toch gewoon weer staat vanavond, zoals hij altijd doet, bewijst zijn ongelofelijke karakter. Elke keer als hij het veld opstapt toont hij immense veerkracht en zijn durf. Hij is een geweldige speler en we zijn allemaal blij met hem", besloot Southgate.

Bezig met laden …