Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen fileert Koeman: ‘Zou bijna denken dat hij iets van de bondscoach weet’

Laatste update:

Johan Derksen kan er met zijn hoofd niet bij dat Ronald Koeman tijdens de nederlaag van Oranje tegen Oostenrijk (2-3) Georginio Wijnaldum binnen de lijnen bracht. De aanvallende middenvelder viel halverwege de tweede helft bij een 1-2 achterstand in, maar werd nauwelijks in het spel betrokken.

Wijnaldum viel tijdens alle groepsduels na rust in. Dat hij met zijn inbreng niet van toegevoegde waarde is geweest, lijkt een understatement. In 70 minuten speeltijd (exclusief extra tijd) kwam hij niet verder dan 20 balcontacten.

Derksen begrijpt niet waarom Koeman de 33-jarige Oranje-international dit EK kansen als invaller blijft geven. "Ik heb Wijnaldum nog geen wedstrijd wat zien doen", zegt hij in Vandaag Inside Oranje. "Die weet wat van Koeman, misschien, maar ik begrijp niet waarom die jongen erbij is. Dat vind ik bijna niet te verkopen tegenover andere bankzitters.”

René van der Gijp zet eveneens zijn vraagtekens bij de keuze van de bondscoach. "Als je nou uitgaat van de kracht van het middenveld van Oostenrijk, dan kan je beter Gravenberch inbrengen. Die kan die kracht aan, die kan die power aan." Derksen haakt hierna in: “Gravenberch heeft ook het loopvermogen."

Dick Advocaat, die in het verleden ook bondscoach van Oranje was, begreep in de openingsfase totaal niet hoe het middenveld van het Nederlands elftal stond. "Uiteindelijk speelde Oostenrijk gewoon simpel 4-3-3, maar dan met de buitenspelers ver naar binnen en de backs eroverheen.”

“Dan weet je dat je het moeilijk krijgt, maar op het middenveld was het drie tegen drie. Dan moet je er tegenaan gaan staan, anders word je eruit gelopen. En dat gebeurde continu via de linkerkant, dat was een groot probleem en heeft ook met het type middenvelders te maken", aldus Advocaat.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wijnaldum was weer dramatisch, maar dat waren alle middenvelders. Snap alleen niet zo goed waarom Gravenberch niet de kans krijgt. Vond hem prima spelen in de oefeninterlands. Maar goed, volgens velen waren wij geen speler als Frenkie nodig die voor rust en controle zorgt. Wat onderschatten mensen toch bepaalde spelers zeg.

26 juni 2024 om 09:27

Ik krijg "nachtmerries" als ik hier aan denk, maar ik zie het helaas gebeuren. We staan in de 1/8 finale en we staan 1-0 achter tegen Engeland. We moeten forceren om die gelijkmaker te maken. In de 70ste minuut brengt Koeman Wijnaldum binnen de lijnen om wat te kunnen forceren. Het blijft vervolgens 1- 0 en we liggen eruit.
Ik zie het hem doen. Het Nederlandse volk verdient deze coach niet.

26 juni 2024 om 11:38

Dat ziet U verkeerd in uw droom/nachtmerrie. Tegen Engeland wordt na 70 minuten bij 1-0 voor Engeland Wijnaldum gebracht, vervolgens wordt het middenveld van Oranje volledig op een hoop gespeeld, volledig overlopen, gedegradeerd tot een karikatuur van voetbal en de wedstrijd eindigt in 5-0 waarna Southgate zijn medelijden met Oranje uitspreekt en Koeman niet veel later contractverlenging krijgt aangeboden.

26 juni 2024 om 11:43

Engeland die 5 keer scoort? Volgens mij klopt jouw droom/nachtmerrie niet.

26 juni 2024 om 09:31

Dat Gravenberch geen minuut gaat spelen was wel al duidelijk na de 1e oefenwedstrijd. Toen Koeman 'ik val nooit spelers af' hem voor de bus gooide om het verschrikkelijke niveau van Wijnaldum te verklaren, toen was het wel duidelijk. Ach nog 1 wedstrijdje en daarna lekker naar huis en Koeman met pensioen sturen. Ik ben nooit fan geweest van een buitenlandse bondscoach, maar ik vind het nu wel eens tijd. Weg met dat vriendjespolitiek, want daar ben ik nu wel een beetje klaar mee. Iedereen zijn beschermende status weg en van 0 beginnen. Jezelf eerst bewijzen, dan pas op het wedstrijdformulier.

26 juni 2024 om 09:31

Ja dat blijft zo lachwekkend hoe velen over elkaar heen struikelden om aan te geven dat het gemist van Frenkie niet zo groot was. Heeft meer talent dan al onze middenvelders bij elkaar. Van Gravenberch ben ik persoonlijk altijd fan geweest die had/heeft zoveel potentie, maar is natuurlijk niet heel succesvol geweest met zijn clubkeuzes waardoor hij wat stagneert in zijn ontwikkeling. Hij is wel onze enige middenvelder nu Frenkie er niet is die met een dribbel een overtal situatie kan creëren op het middenveld.

26 juni 2024 om 10:41

Gravenberch heeft ook nog steeds potentie in mijn ogen. Nog steeds slechts 22 jaar. Hoe zou ik dacht Wietse zich voelen, nadat hij live in een gesprek met Ancelotti Veerman als directe vervanger van Kroos opperde. Denk dat Ancelotti zulke opmerkingen over Nederlandse spelers nooit meer serieus gaat nemen.

26 juni 2024 om 09:32

Gravenberch liep zich continue vast met zijn dribbels en is niet goed genoeg in de kleine ruimte. Maar wijnaldum is nog slechter want die doet helemaal niets.
Jammer dat die niet heeft bedankt voor Oranje sinds die naar Saudi is gegaan. Zelfs een Taylor of Stengs heb je nu veel meer aan.

Als slot slim is maakt die van gravenberch een 6 inplaats van een 8 want dan moet hij meer discipline krijgen waardoor die uiteindelijk een betere speler word. Mensen beginnen denk ik ook in te zien dat Wieffer toch wel beter is dan Schouten. Er zit totaal geen pit in die Schouten, leuk in balbezit bij psv maar verdedigen kan die niet of durft die niet.

26 juni 2024 om 09:37

Wat een onzin over Schouten. Speelt bij PSV gewoon top als CVM en zelfs als CV. Ook in de CL. Nederland werd tactisch overklast en dan kom je als middenvelder te zwemmen. Dat ziet er dan lullig uit.

26 juni 2024 om 09:57

Wijnaldum is niks, maar Taylor of Stengs zijn dat ook niet. Je hebt of spelers nodig als Frenkie die zich ergens onderuit kunnen voetballen of je hebt spelers met gif nodig die er bovenop zitten. In dit Nederlands elftal mis ik in het bijzonder de beide gebroeders Timber, die hebben namelijk beide aspecten. De ene als rechtsback en de andere op het middenveld. Gravenberch staat helaas stil in zijn ontwikkeling.

26 juni 2024 om 10:30

Maar Gravenberch had tenminste de intentie om iets te proberen. Wijnaldum is letterlijk een pion op het veld. Dan heb ik liever iemand met drive waarbij de dribbels wat mislukken dan iemand die helemaal niks toevoegt. Taylor liever niet. Als je ziet hoe hard Veerman al door het ijs zakt dan is er voor Taylor op voorhand al geeneens ijs om doorheen te zakken.

26 juni 2024 om 10:36

Petersson, eens.,
We missen gif, duelkracht naast Schouten, die ik gewoon zou durven laten staan. Wat we ook missen is een fatsoenlijk plan.

Oostenrijk zelf heeft ook geen Frenkie de Jong, maar die spelen gewoon het voetbal dat wij zouden moeten spelen en het maakt ze niet uit of ze dan tegen Polen, Nederland of Frankrijk spelen. Defensief is het niet briljant, maar ze durven vooruit te lopen en door te dekken.

26 juni 2024 om 10:44

We missen ook een bepaalde vastigheid. Waarom elke wedstrijd met andere spelers beginnen. Waarom niet gewoon dezelfde opstelling als tegen Frankrijk?

26 juni 2024 om 11:03

Sterker nog, individueel is het gewoon een minder elftal, maar bij geen enkele speler ontbreekt het aan arbeidsethos, daarnaast zijn Oostenrijkers over het algemeen voor een westers land best patrionistisch en zal de vaderlandsliefde ook best een rol spelen, en staat er een tactisch kundig man voor de groep. Iedereen is zich bewust van zijn taak, de 35 jarige Arnautovic is precies de kapstok waarvan wij hopen dat Memphis het zou zijn, Sabitzer is de creatieve man waarvan wij dachten dat Veerman het ook in dat tempo zou kunnen, en ga zo maar door. Zelfs hele simpele dravertjes als Mwene, Grillitisch, Schmid, Wimmer en Posch functioneren in dit elftal. Je ziet gewoon heel veel dingen in dit elftal wat je bij Oranje hoopte terug te zien

26 juni 2024 om 11:12

De inzet van Oranje had niks met vaderlandsliefde te maken. Als verschillende spelers middenin een dribbel de bal kwijtraken zonder een tegenstander in je buurt is dat gewoon onkunde op dat moment. Heeft niks met de inzet te maken van die spelers. Het was simpelweg gewoon een offday bij te veel spelers. Of dat nu aan de tactiek van een van beide teams ligt laat ik even buiten beschouwing.

Gebeurt niet vaak (eigenlijk nooit) dat ik het eens ben met Derksen, maar ik vermoed inderdaad dat Wijnaldum naaktbeelden van Koeman heeft of iets dergelijks. Als je Wijnaldum inbrengt kan je net zo goed een extra speler aan de tegenstander geven.
Ik snap dat de spoeling op het middenveld dun is, maar desnoods gooi je een De Ligt maar op het middenveld om in ieder geval sterker in de lucht te zijn en ook iemand die fysiek ook zijn mannetje staat en kan uitdelen. Gravenberch is technisch behendig, waarom wordt hij nooit gebruikt? Als je het gooit op weinig speelminuten, nou dan heeft Wijnaldum de afgelopen 3 jaar al helemaal niks gespeeld.

Maar laten we eerlijk zijn, dit elftal mist gewoon Frenkie. Iemand die onder druk uit kan voetballen en zuiver is in de passing. Dat het soms balletjes breed zijn en risicoloos? Nou dat was voor Veerman gister al te veel gevraagd.

26 juni 2024 om 09:49

De Ligt is te groot om op het middenveld te zetten. Gebruik Ake als pitbull op het middenveld. Als je Ake de opdracht geeft om er mega kort op te zitten dan doet hij dat. Kijk maar naar het afgelopen WK.

26 juni 2024 om 10:27

Ake vind ik inderdaad betere optie, is voetballend en qua wendbaarheid veel beter dan De Ligt

26 juni 2024 om 12:47

De enige echte aanpassing die kan werken. Dacht ik al voor de eerste wedstrijd. Links wat te geïsoleerd ook met zijn kwaliteiten. Links is dan altijd wel dicht, maar hij kan minder passing doen daar als er veel druk van de tegenpartij is

Die Sabitzer vond ik nooit echt speciaal of opvallen, tot de CL dit jaar. En gisteren ook echt een klasbak in het veld. Vond dat Oostenrijk echt slim en aantrekkelijk speelde. Koeman tactisch wel overklast en leek ook redelijk simpel te gaan

26 juni 2024 om 09:40

Die viel mij dat half jaar bij United erg positief op. Snap niet dat ze daar meer moeite deden om hem te behouden.

26 juni 2024 om 10:08

Ik heb Sabitzer altijd een van de meest onderschatte spelers gevonden op de Europese velden

26 juni 2024 om 10:29

Dat is ook weer overdreven maar hij heeft zich goed herpakt. Was bij Manu namelijk gewoon niets bijzonders destijds. Hij heeft zich gewoon goed herpakt en is op z’n plek

26 juni 2024 om 12:27

Bij United was hij best redelijk, eigenlijk is hij alleen bij Bayern mislukt. Bij United werd hij namelijk ook een beetje misbruikt als dubbele 6 naast Mctominay omdat Casemiro er toen een paar wedstrijden uitlag. In de schamele wedstrijden dat hij naast Casemiro en achter Bruno speelde was hij alleraardigst en hij heeft ook wel eens op 10 gespeeld met Bruno of Eriksen op 8, dat was ook niet slecht.

Hij is net niet creatief genoeg om blijvend een vaste waarde op het middenveld van de absolute top te worden, maar voor de rest komt hij heel aardig mee. Kan wel op een heel hoog tempo voetballen op alle niveaus. Sabitzer is eigenlijk de ideale voetballer voor een diehard gegenpress in een 4-2-2-2, daarom floreerde hij ook in het Red Bull-concern en nu weer onder Rangnick. Ik heb me ook wel eens verbaasd dat Liverpool onder Klopp hem nooit als back-up heeft aangetrokken terwijl die dat makkelijk konden betalen; al had Liverpool wel juist wat meer creativiteit nodig ipv nog meer lopers en beukers. Liverpool is dan ook wel de enige absolute topclub die dat type voetbal speelt, dus dan is een stap naar de subtop wel logischer (zoals Dortmund dat ook is ondanks de CL-uitschieter).

Overigens had hij van mij absoluut mogen blijven bij United en ik denk dat veel Unitedsupporters daar hetzelfde over dachten, alleen daar zou relatief veel geld mee gemoeid zijn en omdat Ten Hag en United de werkelijk onbegrijpelijke keuze hadden gemaakt om Mount aan te trekken voor 64 miljoen was daar geen geld meer voor.

Hij speelt bij m'n club, maar ik vond "onze" Lutsharel Geertruida echt de grootste dissonant bij Oranje gister. Iedereen valt over Veerman, maar die vroege wissel had minstens zo veel sense gemaakt bij de rechtsback. Al het gevaar kwam over links, en hij deed werkelijk alles verkeerd, stond verkeerd, ging rare acties maken. Het was echt tenenkrommend. Lees er weinig over, de kritiek op Veerman is terecht maar wordt enorm uit z'n verband gerukt waar anderen vrijuit lijken te gaan.

26 juni 2024 om 09:36

Voor wie had je hem gewisseld dan? Hij kwam verdedigend tegen een overmacht te staan omdat Malen amper mee verdedigde en opbouwend stond Malen diep. Er was ook amper een middenvelder die zich aan de rechterkant aanbood. Begrijp me niet verkeerd, hij was niet goed gisteren, maar de oplossingen die hij doorgaans zo eenvoudig vond lagen er gisteren gewoon nauwelijks.

26 juni 2024 om 09:52

Ik denk dat Dumfries of Frimpong wat meer explosief zijn. Zij vullen Malen wat meer aan en zorgen er ook voor dat de linksbuiten van Oostenrijk niet alleen maar kan aanvallen maar ook gedwongen wordt om mee terug te gaan. Dit was gedoemd fout te gaan en dat zag je al heel snel.

26 juni 2024 om 10:32

Dumfries is geblesseerd

26 juni 2024 om 10:41

Dat wist ik niet. Maar Frimpong is fit.

26 juni 2024 om 10:43

Frimpong is een rechter aanvaller ipv een rechtsback in Koeman zijn wereld. Ik geloof niet dat, voor Koeman, Frimpong een optie is als rechtsback in een systeem met vier verdedigers.

26 juni 2024 om 11:07

Dat is helaas het geval inderdaad. Koeman ziet Wijnaldum ook nog als een toevoeging. Hem brengen als je gas moet geven is een teken van pure armoe. Hopelijk kunnen we volgende week weer wat vrolijker terugkijken

26 juni 2024 om 11:11

Is malen rechtback tegenwoordig? we staan met 4 cv's te voetballen, onze buitenspelers spelen als backs en schouten laat zich verdedigend helemaal tussen de cv's zakken dus eigenlijk spelen 7-2-1 daar gaat het fout, maar koeman probeert het te verkopen als 433.

26 juni 2024 om 09:43

Geertruida was slecht, maar alle aanvallen/goals van Oostenrijk kwamen over links. In de eerste 5 minuten werd Nederland compleet overlopen, met elke keer een vrije man aan de linkerkant. De goal zag je aankomen. Dat het een eigen goal was, maakt het nog zuurder.

26 juni 2024 om 09:45

Helemaal eens dat hij dramatisch was en het valt me hier enorm op dat supporters erg veel moeite hebben met kritisch zijn naar spelers van de eigen club. Echter had wisselen denk ik niet zo veel zin daar het bij hem wel degelijk te maken had met het gebrek aan arbeid van o.a. Malen. Daar had Frimpong of Dumfries net zo veel problemen mee gehad

26 juni 2024 om 09:50

Ik vond Geertruida aan de bal echt heel slecht. Als hij moet rennen met de bal kan je net zo goed de bal gelijk aan de tegenstander geven. Verdedigend stond het aan de rechterkant voor geen meter. Het stond helemaal open.

26 juni 2024 om 10:14

Wat me gisteren vooral opviel in de eerste helft bij Geertruida was, dat het zelfvertrouwen en lef waarmee hij bij Feyenoord speelt compleet ontbreekt in zijn spel bij Oranje....obligateballenterug en breed.....leek Sutalo bij Ajax wel

26 juni 2024 om 10:35

Geertruida speelde zeker niet goed. Maar dat kwam vooral door het (waardeloos) tactisch plan van Koeman. En daarbij liet Malen hem in 100 procent in de steek.

26 juni 2024 om 13:00

Niet in ene omdat het een Feyenoorder is met dit soort bullshit aankomen. Hij heeft het gewoon kut gedaan punt. Kan gebeuren en het hele Nederlandse elftal was slecht. Maar naar andere wijzen terwijl hij zelf gewoon een enorm gat liet bij de 1-0 is niet fair. Want je zegt ja hij speelde niet goed maar dat kwam door een ander.

26 juni 2024 om 13:32

@ali, ik vind dat lastig te beoordelen want ik weet niet met welke opdracht Geertruida in het veld stond. Hij stond nu richting centrum, maar op de flank kwam er een Oostenrijker door. Had Malen mee moeten lopen of was het toch de zone van Geertruida? Ik vond het opheffen van buitenspel door van Dijk bijvoorbeeld een veel duidelijkere fout.

26 juni 2024 om 10:46

Dat gevaar was vooral te wijten aan Malen die een karikatuur van meeverdediging.

Kijk de analyse van de BBC nog maar eens terug. Doordat Malen z'n man laat lopen moet Geertruida continu 'kiezen' en verzuipt hij in de enorme ruimte die ontstond. Ik vond Geertruida ook niet goed, maar dat zat 'm vooral dat ik 'm in het meevoetballende deel veel beter van 'm gewend ben. Verdedigend kan ik 'm niet zoveel kwalijk nemen als je compagnon op rechts je zo laat verzuipen.

26 juni 2024 om 11:15

Het is bijzonder dat er voor het dramatische optreden van Geertruida verklaringen zijn, terwijl diezelfde verklaringen voor de andere spelers niet lijken te gelden. Veerman had afgelopen seizoen in de CL een nauwkeurigheid van 80%. Wat hij gisteren deed kwam nog niet eens op de helft volgens mij.

Ook daar zou je de notitie bij kunnen toevoegen dat hij gewoon ruk in werd gespeeld door o.a. van Dijk, maar die nuance mis ik bij velen.

26 juni 2024 om 11:26

Of als er zoveel spelers door de ondergrens zakken (eigenlijk was niemand goed gister) je zou de trainer eens kunnen fileren. Er was geen enkel tactisch plan aanwezig versus een Oostenrijk dat dit duidelijk wel had. Makkelijk om zondebokken te zoeken, maar als zoveel spelers niet goed weten wat ze moeten doen heeft Koemand gefaald.

26 juni 2024 om 13:38

Was niet de schuld van malen maar van de centrale verdedigers. Die moesten de backs helpen , Omdat hun backs aanvallend spelen moest Malen voorin blijven. Zo vertelde Koeman het gisteren

26 juni 2024 om 15:33

Helemaal eens, die Geertruida is een domme voetballer, liet zich hele tijd weg lokken door met de linksbuiten mee te lopen, waardoor de linksback daar een zee van vrijheid had om ballen voor te gooien.De Vrij of van Dijk moet zijn man overnemen, zodat Geertruida die linksback kan opvangen en zorgen dat hij die bal kan voorgooien.Maar nee, hij loopt mee.Zo dom.Praat met je medespeler en zorg dat hij je man overneemt.Niet meer opstellen.Ik heb nl in vorige wedstrijden ook vaak hele domme keuzes zien maken of staan slapen, bv blijven staan bij het buitenspel zetten.

26 juni 2024 om 16:45

Koeman gaf na de wedstrijd aan dat de buitenspelers deels verantwoordelijk waren voor de opkomende backs van Oostenrijk. Hoe haal je het dan in je hoofd om te denken dat Malen dan een beter optie is dan Frimpong. Geertruida back en Frimpong buitenspeler is wat mij betreft de perfecte combi op rechts als Dumfries niet kan spelen. En al helemaal als je wilt hebben dat je rechtsbuiten de back van de tegenstander moet volgen.

Na 5 minuten staat de tegenstander van Malen al helemaal vrij om een voorzet te geven, terwijl Malen achter Arnautovic aanloopt. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat na 5 minuten het halve team niet bij zijn directe tegenstander staat. Schiet mij maar lek...

Eens, waarom durft hij niet een verassing te brengen. Gravenberg bijvoorbeeld, maar ook Brobbey in de spits, die houdt een bal een minuutje vast zodat andere aan kunnen sluiten.
Malen moet er altijd in, enige die kan knallen. Gakpo niet slecht maar net als Babel zeer voorspelbaar, op zijn schot na kan hij weinig potten breken.
Maar goed de tegenstander trapt er regelmatig in.

26 juni 2024 om 10:27

Gakpo vergelijken met Babel is wel weer een toppuntje hoor, Babel is echt een hele middelmatige voetballer geweest.

26 juni 2024 om 10:51

Zo goed is Gakpo nu ook weer niet. Gakpo deed het erg goed in de Eredivisie en zit nu in Liverpool veel op de bank.

Net zoals Ryan Babel destijds.... al is het huidige Liverpool team natuurlijk wel sterker dan het team waar Babel voor speelde. Babel werd destijds wel echt gezien als talentvolle speler.

Gakpo is, naar mijn mening, slechts een redelijke speler voor een club als Liverpool. Hij kan redelijk goed afwerken, hij heeft een redelijk goede trap, is fysiek redelijk en is redelijk snel maar hij heeft niet echt iets waar hij enorm in uitblinkt. Leuke speler om erbij te hebben in de top maar geen speler die het verschil gaat maken op het hoogste niveau.

26 juni 2024 om 12:49

Goeie analyse

26 juni 2024 om 16:50

Malen moet er altijd in? In de bus blijven zitten ofwat? Malen is leuk voor de laatste 10 minuten net als Weghorst. Gisteren was Malen ook drama. Je zag aan alles dat het voor hem ook wat te snel ging. Toegegeven, hij had een goede actie bij die voorzet op Schouten, verder was het niks. Eigen doelpunt waarbij hij na 5 minuten al zijn directe tegenstander kwijt is. 100% kans gemist waarbij je ziet dat hij totaal niet in controle is, waaraan je wat mij betreft kan zien dat het geen topspeler is. Om maar te zwijgen over de aantal keren dat hij de bal niet voor krijgt.

Was met het uitvallen van de Jong, Koopmeiners en de Roon ook wel te verwachten dat het middenveld het pijnkind(klopt volgends mij niet maar kom even niet op het woord ging worden. Maar dit is wel heel erg, Veerman is geen schim van de speler die hij is bij PSV. Reijnders scoort overal een voldoende maar mist gewoon de exceptionele kwaliteiten voor bij het NL elftal en Schouten is momenteel nog te licht en dan vooral qua spel intelligentie. Denk dat we met een middenveld De Jong, Koopmeiners en Simons echt wel een serieuze gooi hadden kunnen doen.

26 juni 2024 om 09:25

Pijnpunt of kind van de rekening, maar overkomt de besten 😉

26 juni 2024 om 09:41

Daarom snap ik niet dat Koeman vast blijft houden aan 4-3-3. Waarom geen 3-4-3? Je hebt allemaal top CV's en twee van de beste wingbacks ter wereld. Je hebt op het moment niet zoveel goede middemvelders. Speel dan met Schouten en Reijners met Maatsen en Frimpong op de flanken. Achterin Van Dijk Ake De Vrij of De Ligt en voorin Depay Simons Gakpo. Lekker op de counter spelen. Daar ligt de kracht van dit team.

26 juni 2024 om 10:42

@Soccer pijnpunt inderdaad, mijn dank is groot! En helemaal met je eens Achterman, voor het EK was het al duidelijk dat 343 beter bij deze selectie zal passen. Het is daarom ook wel koeman aan te rekenen dat hij nog steeds geen vaste 11 heeft weten te vinden.

26 juni 2024 om 10:00

Waarom wordt er alleen gekeken naar individuele kwaliteiten? Oranje heeft vergeleken met Frankrijk, Spanje of Portugal misschien niet dezelfde kwaliteit, maar ik vind dat een zwakke reden om niet te presteren. We hebben potentieel de beste verdediging van het EK. Veel spelers hebben een geweldig seizoen gehad bij hun clubs, die toch tot de subtop van de wereld gerekend kunnen worden, en ze hebben bewezen hun teams te kunnen dragen.

En toch loopt het voor geen meter. In geen enkele linie is er houvast. Er is geen duidelijkheid over wat er verwacht wordt en geen eenheid in het team. Spelers die in vorm waren, spelen nu als een natte krant. Spelers zijn gewoon vaak niet complementair aan elkaar of worden verkeerd gepositioneerd. Dan heb je als coach gefaald.

Vergelijk dat eens met Oostenrijk. Hooguit 2 toppers met veel middelmaat in een elftal maar een ontiegelijk werkethiek en een sterk capable coach met een sterke visie en gedachte.

Ze speelde ons volledig van de mat. In de eerste vijf minuten tot aan de eerste tegengoal hebben we de bal nauwelijks aangeraakt. Ik durf met honderd procent zekerheid te zeggen dat als Van Gaal dit elftal had geleid, het EK heel anders had kunnen verlopen. De potentie is er zeker, maar als je niet weet hoe dat te gebruiken, kom je nergens.

Dechamps als spelplezier, het laffe voetbal van Advocaat, en de kwaliteit van een land als de Faroer Eilanden, zo ervaar ik de wedstrijden het Nederlands elftal onder Koeman dit EK.

26 juni 2024 om 13:02

Hoezo hebben wij in potentieel de beste verdediging? VvD is een luchtverdediger die alleen staat te wijzen terwijl hij lucht verdedigt. De Vrij moest er zo nodig in, maar acteert gewoon zwak. Humpfries is een blind paard, Geertruida kan het niveau niet aan. De ligt heeft een Ajax achtergond wn wordt dus niet opgesteld, Blind idem en vindt men te traag, Frimpong wordt als rechtsbuiten gezien, je beste verdediger Aké wordt er uitgehaald voor van der Ven (die eigenlijk had moeten starten, maar omdat VvD zo nodig moet spelen staat Aké op linksback). Het is gewooon los zand.

Ontluisterend dat koeman een op t oog best wel redelijk elftal totaal niet aan het voetballen krijgt. Hopelijk tegen belgie de volgende ronde. Maar ik zie het zo 1,2,3 niet veranderen. Nou ja de sfeer is goed en de haarband van memphis is populair. Ook belangrijke dingen.

Ik vrees dat Koeman het ook niet meer weet en dat hij hoopt op een beetje van de Wijnaldum van 5 jaar geleden. Zoveel middenvelders zijn er ook niet bij...als je het gisteren zag dan snap je bijna waarom de Roon zo vaak werd opgesteld. De keuze is al beperkt, maar als je beste 11 collectief falen, dan heb je weinig te zoeken op een EK. Gisteren was er een giga gebrek aan leiderschap, want dat Oostenrijk presteert goed, maar heeft ook geen wondervoetballers rondlopen.

Mocht Koeman na het EK aanblijven, wat niet echt reëel is eerlijk gezegd. Dan gaan de bankzitters zich minder keurig gedragen ben ik bang.
Maatsen, Brobbey, Zirkzee, Gravenberch, Malen, Vd Ven, Frimpong hebben een toekomst in het Nederlands elftal. Die gaan niet weer wissel willen zitten en luisteren naar Koeman.

Bergwijn en Blind zullen niet meer worden opgeroepen. En spelers als Depay, Dumfries, De Ligt en De Vrij zullen de nieuwe wissels zijn.

Koeman heeft sowieso al verloren als die vertrekt heeft die gefaald en als die aanblijft heeft die het respect verloren.

Oh ja als Koeman vertrekt neemt die in ieder geval Wijnaldum mee naar zijn volgende klus.

Ivoorkust werd dit jaar 3de in de groep en speelden super slecht. Uiteindelijk wonnen zij wel de afcon wat niemand zag aankomen. Sluit NL niet uit! Dit kan ook een wake up call zijn

26 juni 2024 om 09:49

Maar daarvoor moesten ze wel eerst de coach ontslaan...

26 juni 2024 om 10:15

Ja joh, het kan prima. Die kortzichtige eindconclusies na een slecht potje zijn altijd zo vermoeiend. Met dit team kan het volgende wedstrijd ineens weer sambavoetbal zijn en dan worden we weer kampioen. En op Spanje na hebben volgens mij alle teams wel een zaadpot gespeeld op dit EK.

Heb dit al van te voren aangegeven, dat wijnaldum niks meer te zoeken heeft op dit niveau. Maarja koeman blijft hem erin zetten, lijkt een soort van bananensplit, waar frans bauer gewoon kijkt hoever we kunnen gaan totdat we in opstand komen

26 juni 2024 om 13:36

Bizar dat Koeman niet naar je luistert eigenlijk.

Gravenbergh deed het in de oefenwedstrijden prima. Is een speler met veel loopvermogen en heeft de inhoud om van box to box te gaan. Daar komt nog bij dat hij meer creativiteit heeft dan Wijnaldum, waar het beste er al jaren van af is. Koeman is gewoon een hele slechte, laffe trainer. Nooit zie je eens een verrassende ingreep of iets onverwachts, altijd maar weer terugvallen op de bekende namen en strategie. Als iets niet werkt, waarom ga je er dan mee door. Denk je nou echt dat Gravenbergh minder toegevoegde waarde heeft dan Wijnaldum?

Wat mij opviel was een moment tussen Wijnaldum en vd Ven. Vd Ven had de bal en je zag hem wijzen naar Wijnaldum van maak het breed, want dan kan ik de bal kwijt maar nee Wijnaldum bleef in het midden achter zn vent staan.

Wijnaldum was in zijn prime al vaker niet dan wel van waarde van Oranje, nu is het een volledig uitgerangeerde speler die eerder wegloopt van de bal dan een leidersrol pakt. Van Gaal zag dat al in 2021, echter weten we van Koeman dat hij enorm loyaal is aan bepaalde spelers.. feit dat hij werd opgeroepen was al schandalig, want zelfs met een fitte Timber, Koopmeiners, Frenkie en Wieffer had Koeman hem 'gewoon' meegenomen, maar hij staat ook nog als eerste invaller op het formulier. Heeft nu in 3 invalbeurten denk ik 3 keer de bal geraakt. Het welbekende verstoppertje spelen is nu 3x zo erg geworden. Wie Koeman ook mag opvolgen straks, het nooit maar dan ook nooit meer oproepen van Wijnaldum zal prio nummer 1 moeten zijn.

26 juni 2024 om 09:56

In 70 minuten 15 passes waarvan 10 er zijn gelukt. Vooral van de 7 korte passes zijn er maar 3 gelukt. En dat is dan een middenvelder...

in intentie snap ik de keuze voor een wijnaldum, maar dan heb ik het over het type speler dat het is/was.
in zijn goede tijden (bij het nederlands elftal) had hij diepgang waardoor depay ook wat meer ruimte kreeg. Maar het is allemaal zoveel minder als toen... en koeman kan niks anders bedenken.
reijnders heeft die diepgang ook wel, maar speelt in principe niet op die manier bij zijn club. Kreeg gisteren trouwens ook een reuze kans.

koeman is gewoon een matige trainer die niet heel tactisch kan schakelen, blijft vasthouden aan systemen en tactische ideeen van jaren geleden. Daarnaast lijkt het alsof de spelers ook niks durven.
Heel gezapig allemaal

Iedere redelijke voetbalkenner weet het beter dan Koeman. Maar helaas is hij onze bondscoach. Hij is zelfs nog de mindere van Frank de Boer. Dan heb je wat bereikt! Zal bij de KNVB het lichtje eens gaan schijnen en voor toernooien Slot of Bosz gaan inhuren? Van Gaal kan helaas niet meer.

Ik zou wel een keer Gravenberch willen zien hoor, maar heel eerlijk, we hebben gewoon weinig smaken op het middenveld aangezien, Frenkie, Koopmeijners, De Roon, Wieffer en Timber allemaal geblesseerd zijn. Frenkie en Koopmeijners zijn gewoon twee toppers (voor ons, rustig) die je zo ontzettend mist. Na de 2 oefenpotjes leek het wel aardig op het middenveld, maar nu na 3 potjes mogen we concluderen dat hoewel het met Frenkie ook niet altijd sprankelde, we zonder hem gewoon niet in staat zijn om 3 keer over te spelen op het middenveld. En dan kan je zeuren dat Frenkie soms breed speelt, maar hij speelt hem vaak wel naar een teamgenoot. En das toch bonus.

Ik hoop dat Koeman niet meegaat naar het Wk2028. Zijn tactiek is verouderd, te afwachtend, tikkie breed en terug, veel lange ballen, countervoetbal en te voorspelbaar. En na twee jaar lijkt Koeman nog steeds te experimenteren welk formatie het beste is?

Oranje heeft een bondscoach nodig met frisse ideeën, een team die durft aan te vallen en zelfverzekerd is.

Als er in Nederland geen geschikte bondscoach te vinden is, dan moet de KNVB een keer buiten onze landsgrenzen gaan zoeken.

Veerman is alleen geslachtofferd omdat hij a) een makkelijke prooi is voor Koeman en b) omdat hij op een cruciale (lees: gevaarlijke) positie speelde. Er hadden er wel meer gewisseld kunnen worden maar het inbrengen van Wijnaldum was nog wel de grootste idioterie. Wat doet die man nu helemaal? Oostenrijk speelt met power en kracht, iets dat Wijnaldum niet meer heeft sinds zijn vertrek bij Liverpool. Sowieso snap ik de selectie en het wisselen niet zo goed, en al helemaal niet hoe Koeman het tijdens wedstrijden denkt te kunnen omgooien. Geef Gravenberch een kans. Geef Zirkzee een kans. Geef Malen een fatsoenlijke kans. Probeer Maatsen eens. Snelheid en diepgang. Vernuft en techniek. Alles dat er nu niet lijkt te zijn op een paar oprispingen van Gakpo na, en heel soms Simons. Depay mag maar aanklooien, Wijnaldum mag rondhuppelen, het is een zooitje.

26 juni 2024 om 14:20

Je vergeet c) omdat hij een van de slechtste helften van een individuele speler in het Oranje ooit afleverde.

Ik roep het al jaren maar het is nu echt tijd voor een buitenlandse trainer. De vriendjespolitiek komt nu echt de spuigaten uit. Ik dacht dat Frank de Boer erg was maar Koeman overtreft dat nu. Er zijn maar twee Nederlandse trainers die ik deze job toevertrouw en dat zijn Slot en Bosz en die zijn niet beschikbaar (ja en Van Gaal maar dat moet je niet meer willen). Ik stel Marcelino voor. Een Spaanse trainer die er om bekend staat dat hij een winnaarsmentaliteit in z'n ploegen kan krijgen. Niet het meest sprankelende voetbal maar wel effectief. Enige probleem is wel dat hij op dit moment bij Villarreal zit, dus het afkopen kan een obstakel zijn.

Zag een analyse van Wijnaldum op Twitter over zn Liverpool tijd. Zowel aanvallend als verdedigend als qua passing allemaal in onderste regionen van alle middenvelders in de PL. Op meer dan 10 categorien. Pijnlijk.
Is ook niet verbeterd sinds die tijd zullen we maar zeggen.

26 juni 2024 om 12:55

Hij heeft vroeger ook niet heel goed gespeeld in oranje in zijn betere tijd. Wel een heel aardige jongen maar ja….

26 juni 2024 om 16:03

Hij heeft wel zijn zakken gevuld met dat dramatische voetbal. Dus hij zal het wel allemaal goed vinden wat iedereen over hem zegt en schrijft.

Het is voor mij een groot raadsel waarom Koeman steeds deze keuzes maakt. Ik begreep al niks van het feit dat hij begon met Geertruida en Malen aan de rechterkant. De rechterkant functioneerde toch best prima met Dumfries? De wissels zijn al helemaal niet te verklaren. Het was toch veel logischer geweest om weghorst en frimprong te brengen voor Depay en Malen? Maar wat mij nog het meeste stoort is de hele spelopvatting van het NL elftal. En dan hoor je doodleuk VvD na de wedstrijd zeggen dat het allemaal zo slap was. Dan denk ik bij mezelf als je dat dan constateert als aanvoerder waarom grijp je niet in? Het allemaal zo gezapig bij ons. Geen karakterspelers bij ons. Geen types zoals Davids, van Bommel, etc... Zolang wij geen echte strijders in het veld hebben zullen wij niks winnen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren