voetbalzone

Derksen: ‘Heel verstandig van Ajax!’ Hélène Hendriks: ‘Zal allemaal wel maar...’

Jeroen van Poppel02 feb 2024, 23:12
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:41
Advertentie

Johan Derksen begrijpt dat Ajax Marc Overmars meermaals heeft gepolst voor een terugkeer. De analist van Vandaag Inside zou de huidig technisch directeur van Royal Antwerp FC zo weer laten beginnen in Amsterdam. Hélène Hendriks reageert afkeurend en twijfelt aan het morele kompas van Ajax.

"Ik vind dat heel groot nieuws", zo reageert Derksen in de talkshow op het nieuws dat Ajax na het ontslag van Overmars twee keer contact heeft opgenomen met de directeur. Dat gebeurde bij monde van voormalig RvC-voorzitter Leen Meijaard en huidig commissaris Danny Blind.

“Ik vind het heel verstandig van Ajax", aldus Derksen, die vindt dat de club onverstandig handelde door Overmars meteen weg te sturen. "Ze hadden even geduld moeten hebben met Overmars."

Ajax had grote moeite om een vervanger voor Overmars te vinden. "Het gaat puur om geld", zegt Derksen. "Het is een beursgenoteerd bedrijf. Het gaat om geld."

"Dat zal allemaal wel", reageert Hendriks, die ook aan tafel zit. "Eerst heb je de moraal dat Overmars weg moet. Dan denken ze opeens aan het geld en mag hij terug. Waar slaat dat op? Wat zijn dan je waarden?"

René van der Gijp raadt Overmars überhaupt af om nog terug te keren bij Ajax. "Hij moet het niet meer doen", vindt de oud-rechtsbuiten.

Van der Gijp denkt dat Overmars zijn successen niet meer zou kunnen ervaren. "Hij had Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Mazraoui. Hij haalde Blind, Tadic, Haller en Ziyech."

"Natuurlijk heeft Erik ten Hag het goed gedaan, maar ze hadden ook een prima elftal. Dat moet Overmars koesteren. Hij moet gewoon verder", vindt Van der Gijp.

Bezig met laden …