Johan DerksenVandaag Inside

Derksen noemt trainer die beter zou presteren dan Farioli en Priske bij Ajax en Feyenoord

Jordi Tomasowa20 sep 2024, 09:09
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2024, 09:09
Advertentie

Johan Derksen heeft geen hoge pet op van Brian Priske en Francesco Farioli. Eerstgenoemde kent een moeizame start bij Feyenoord, terwijl Farioli de zware taak heeft om Ajax weer terug naar de Champions League te leiden. In de ogen van Derksen was Ron Jans een geschiktere optie voor de Nederlandse topclubs geweest.

"Ik denk dat die technisch directeurs bij Ajax en Feyenoord zich verkeken hebben op de trainers”, begint Derksen bij Vandaag Inside.

“Die Deen ligt niet goed bij Feyenoord en die Italiaan bij Ajax vind ik een uitvinder. Die heeft het uitgevonden. Het is een snotneus zonder enige ervaring. Hij doet heel druk, een show voor de dug-out, maar zou Ron Jans het niet beter doen dan die twee?”

“En zo zijn er nog wel meer trainers in Nederland die het beter zouden kunnen”, stelt de Snor. “Ik vind het ook een beetje een aanklacht tegen het Nederlandse trainerskorps, dat de topclubs kiezen voor dit soort mensen die eigenlijk nog niets gepresteerd hebben.”

Jans werd begin dit jaar door René van der Gijp nog genoemd als nieuwe trainer van Ajax. De 65-jarige oefenmeester gooide die deur echter al snel dicht. “Ik heb voor anderhalf jaar bij FC Utrecht getekend en heb het geweldig naar mijn zin.”

"En ik ben van: een man een man, een woord een woord. Loyaliteit en betrouwbaarheid vind ik een groot goed. Dus ik ga op dit moment naar geen enkele andere club.”

In mei herhaalde Jans tijdens een interview met Voetbal International dat Ajax of Feyenoord hem nu niet meer hoef te bellen.

Bezig met laden …