voetbalzone

Derksen reageert vurig op ontslag Steijn: ‘Ajax heeft hem kapotgemaakt!’

Wessel Antes23 okt 2023, 22:25
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:18
Advertentie

Johan Derksen is in de uitzending van Vandaag Inside in de bres gesprongen voor Maurice Steijn. De 49-jarige oefenmeester werd maandag op straat gezet vanwege de teleurstellende prestaties van Ajax. Volgens Derksen heeft de Amsterdamse club Steijn ‘kapotgemaakt’. De journalist stelt dat de pijnlijke resultaten en de zeventiende plaats in de Eredivisie niet aan de Haagse trainer kunnen worden toegeschreven.

Tafelgast Özcan Akyol heeft medelijden met Steijn, al denkt hij wel dat het ontslag beter is voor alle partijen. “Die man kan er helemaal niets aan doen, maar hoe hij gister op de bank zat... Toen dacht ik: hij gelooft er zelf ook helemaal niet meer in. Hij was er zelf ook wel klaar mee.” Steijn had in de Johan Cruijff ArenA nog een contract tot medio 2026, dat volgens Ajax na wederzijds overleg is ontbonden.

Derksen neemt het volledig op voor Steijn. “Ik vind dat Ajax hem kapot heeft gemaakt!”, trapt de journalist zijn betoog af. “Die man is daar begonnen en was helemaal verrukt om naar Ajax te gaan. Hij heeft een topprestatie bij Sparta geleverd, werkelijk, dus er was alle aanleiding om die man een promotie te gunnen.” Met Sparta eindigde Steijn op de zesde plaats in de Eredivisie, nadat hij de Kasteelheren een jaar eerder wist te behoeden voor degradatie.

“Dan komt er een Duitse non-valeur langs”, begint Derksen over de eerder ontslagen directeur Sven Mislintat. “Die mag 115 miljoen euro uitgeven en de directie en Raad van Commissarissen zitten erbij en kijken ernaar. Steijn is opgezadeld met een elftal vol tweede divisie-spelers uit omringende landen, die absoluut niets toevoegen aan Ajax. Iedere trainer is zo goed als zijn spelersmateriaal. Het is gewoon een heel zwak elftal.”

Derksen denkt dat de oproep van de fanatieke supportersgroep de F-side, om afscheid te nemen van Steijn, een rol heeft gespeeld in het besluit van Ajax. “Dan kun je Steijn opofferen omdat de F-side lastig begint te worden, want zij schijnen nogal invloed te hebben op het beleid, maar het is zo ontzettend onrechtvaardig.”

“De hele omgeving van Steijn heeft gefaald, maar hij is de lul”, concludeert Derksen. “Degenen die hebben zitten slapen blijven lekker zitten.” René van der Gijp denkt wel dat de spelersgroep van Ajax geen vertrouwen meer had in Steijn. “Ik heb het idee dat hij niet echt een hele sterke indruk maakte op die jongens.”

Toch blijft Derksen niet Steijn maar Mislintat aanwijzen als de schuldige voor de malaise in Amsterdam. “Hij moest zich behelpen met spelers die normaal gesproken bij RKC en dat soort clubs spelen! Dat kun je de directie en Raad van Commissarissen kwalijk nemen. Als je een paar dames in de Raad van Commissarissen zet, die ongetwijfeld op een ander gebied kwaliteiten hebben, hoef je niet bang te zijn dat ze handrem aantrekken als er het dubbele bedrag wordt uitgetrokken voor een middelmatige speler. Als die Duitser er niet grof aan verdiend heeft, heeft hij er al helemaal geen verstand van, want ze zijn allemaal te duur gekocht!”

Bezig met laden …