voetbalzone

Derksen wordt cynisch en drijft spot met excuses Cillessen na wanprestatie

Rian Rosendaal17 apr 2023, 23:31
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2023, 23:31
Advertentie

Dat Jasper Cillessen na de voor hem desastreus verlopen derby met Vitesse (1-4) van zondag excuses aanbood aan de NEC-aanhang, zorgt een dag later voor grote verbazing in Vandaag Inside. Johan Derksen en Özcan Akyol vinden het schromelijk overdreven en komen met spottende vergelijkingen om hun mening over de blunderende Cillessen kracht bij te zetten.

"Maar dan is hij na afloop zo zó verdrietig en sorry, sorry, sorry. Ik dacht: Wat heb jij gedaan jongen? Heb je in Irak zeventig burgers gedood en was jij die piloot die granaten op dat dorp had gegooid?", vraagt de verbaasde Akyol zich af. Derksen is het roerend eens met zijn tafelgenoot. "Het is overdreven, maar ik zat te wachten tot hij ook nog zijn excuses aanbood namens de gemeente Vlissingen voor het slavernijverleden. Belachelijk, dat is een uitstekende keeper voor NEC en die heeft een offday. Dat kan je een keer overkomen. En dan vergaat de wereld niet. Hij heeft ook een paar punten gepakt."

Excuses Cillessen
Cillessen trok na afloop van de Gelderse derby direct het boetekleed aan in gesprek met ESPN. "Het meest lelijke is dat ik me laat verrassen bij de 0-2. Dat hij (Mohamed Sankoh, red.) me van de bal afloopt. We hebben er van tevoren rekening mee gehouden en dat mij dat op zo'n moment gebeurt... Ja, dat is zwaar kut. Sorry voor mijn taalgebruik. Dit mag niet gebeuren, ik moet de bal gewoon wegschieten. Op het moment dat ik hem aangespeeld krijg twijfelde ik al en kijk ik waar ik moet spelen. Ik laat me de bal afsnoepen en dan wordt het afgestraft. En daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden aan het team en vooral de supporters", aldus de schuldbewuste doelman.

Verslaggever Pascal Kamperman bracht ook de 0-1 van Vitesse ter sprake, een afstandsschot in de verre hoek van Matus Bero. De bal werd iets aangeraakt, benadrukte de verslaggever. "Ik heb hem nog niet teruggezien, maar hij wordt aangeraakt en van richting veranderd. Ik ben al onderweg naar rechts en moet hier naar links. Ja, dan valt hij helaas binnen. Daarna ga ik nog twee keer verschrikkelijk in de fout, dus dat had weinig uitgemaakt. Het is een klotemiddag, en dan druk ik me nog netjes uit", aldus Cillessen.

Bezig met laden …