voetbalzone

Murkin bereikt op hoofdlijnen akkoord en kan binnen jaar na vertrek bij FC Volendam naar de Bundesliga

Mart van Mourik26 jul 2024, 17:36
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2024, 17:39
Advertentie

Derry Murkin heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Holstein Kiel, zo melden bronnen dicht bij de deal aan Voetbalzone. De 24-jarige vleugelspeler beschikt nog over een contract tot medio 2026 bij Schalke 04, maar hij zou zelf graag de stap naar de Bundesliga maken.

Op dit moment zijn er volop onderhandelingen gaande tussen Schalke 04 en Holstein Kiel. Murkin is zelf al volledig overtuigd van de mogelijke transfer en bereikte reeds een op hoofdlijnen een akkoord met de promovendus over de voorwaarden. Er ligt een vierjarige verbintenis klaar.

Schalke, dat komend seizoen wederom op het tweede niveau van Duitsland uitkomt, wil Murkin echter niet zomaar kwijt en stelt zich hard op in de onderhandelingen over de transfer.

In de zomer van 2023 maakte Murkin de overstap van FC Volendam naar Schalke voor een bedrag van circa 800.000 euro. In zijn eerste seizoen bij die Köningsblauen maakte hij dusdanig veel indruk dat hij direct een nieuwe stap kan maken.

Bij Schalke kwam Murkin tot 23 optredens in de 2. Bundesliga, waarin hij 1 keer scoorde en 6 assists afleverde. Hij miste de slotfase van het seizoen vanwege een spierblessure, maar inmiddels is hij volledig hersteld.

Voor zijn vertrek naar Schalke speelde Murkin zijn hele loopbaan bij Volendam. Hij bereikte een van zijn hoogtepunten in het seizoen 2021/22, toen de linkspoot met de club promotie naar de Eredivisie afdwong.

Holstein Kiel eindigde afgelopen seizoen op de tweede plek in de 2.Bundesliga en promoveerde voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Bundesliga. De club begint op 24 augustus aan het Bundesliga-seizoen met een uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Bezig met laden …