voetbalzone

Dertien Mexicaanse internationals komen in opstand tegen bond

Daniel Cabot Kerkdijk28 sep 2010, 20:45
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2010, 20:45
Advertentie

De recent uitgedeelde boetes en straffen aan dertien Mexicaanse internationals krijgen nog een staartje. Na de oefeninterland tegen Colombia in Monterrey werden veertien prostituees en een travestiet opgetrommeld. Voormalig PSV-verdediger Carlos Salcido was één van de spelers die met laatstgenoemde op de foto ging. Het nieuws verspreidde zich daarna snel via internet.

/

Carlos Vela en Efrain Juarez werden zes maanden geschorst naar aanleiding van hun gedrag en elf anderen kwamen er vanaf met een geldboete. Aanvoerder Rafa Márquez hekelt de manier waarop de bestuursleden van de Mexicaanse voetbalbond (FMF) met de internationals omgaan. Vooral technisch directeur Néstor de la Torre moet het ontgelden. Hij zou te veel op de voorgrond willen treden

In een officiële brief laten de dertien Mexicaanse internationals, Francisco Rodriguez en Héctor Moreno incluis, weten dat zij niet langer geselecteerd willen worden zolang het gedrag van de bestuursleden niet verandert. Ook hekelen zij het feit dat de media vrij snel op de hoogte zijn van alle ins and outs van de selectie en dat de FMF nog altijd geen nieuwe bondscoach heeft aangesteld.

Bezig met laden …