voetbalzone

Dertiger Parker geniet van eerste toernooi: 'Precies zoals ik had gehoopt'

Matthijs van Laar22 jun 2012, 15:40
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2012, 15:40
Advertentie

Met zijn 31 jaar is Scott Parker alles behalve de jongste speler op dit EK, maar toch is het pas de eerste keer dat de middenvelder van Tottenham Hotspur een eindronde meemaakt. Er mag dan ook met recht worden gesproken van een laatbloeier en daar zit de speler zelf absoluut niet mee. “Het is precies zoals ik het me had voorgesteld. Of zelfs gehoopt”, verklaarde Parker tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Italië.

/

“Het heeft even mogen duren”, lachte Parker. “Op mijn 31ste is dit mijn eerste grote toernooi. Ik moet zeggen dat het tot nog toe geweldig is. Dat is eigenlijk altijd zo als je wedstrijden wint en je plaatst voor een volgende ronde.” Volgens de controleur is dat voor een groot deel te danken aan Steven Gerrard, met wie hij het middenrif van the Three Lions bevolkt. “Hij speelt geweldig, een echte leider. Hij spreekt op het veld door middel van zijn prestaties. Ik spin garen bij het samenspelen met hem. Ik heb altijd tegen Steven opgekeken. Hij is een geweldenaar.”

Zondag wachten Parker waarschijnlijk de nodige duels met een andere klasbak, Italië’s spelmaker Andrea Pirlo. Hij kan niet wachten. “Als kind al wil je zelf de beste zijn en spelen tegen de besten. Pirlo is er daar een van. Wat ik tot nog toe van hem heb gezien, zijn passes, zijn controle, is echt fantastisch. Ik kijk ernaar uit om hem te ontmoeten.”

Bezig met laden …