voetbalzone

Desailly blijft dicht bij het vuur en zal Ghana op de voet volgen

Robert Smid04 okt 2010, 14:52
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2010, 14:52
Advertentie
/

De Ghanese voetbalbond neemt rustig de tijd om te bedenken wie het nou daadwerkelijk als bondscoach van het land aan gaat stellen. Meerdere kandidaten staan op het lijstje van de Afrikanen, waarbij Marcel Desailly misschien wel de meest uit het oog springende kandidaat is. De Fransman heeft al meerdere malen aangegeven het land naar successen te willen leiden.

De voormalige aanvoerder van het Franse nationale elftal, die geboren werd in de Ghanese hoofdstad Accra, heeft al meerdere gesprekken met bestuursleden van de voetbalbond gevoerd. “Andere kandidaten zijn in de tussentijd ook gesproken”, zo stelt de oud-verdediger tegenover diverse media. “Maar men weet dat ik beschikbaar ben. Een project bij Ghana starten lijkt me fantastisch.”

Desailly blijft in elk geval dicht bij het vuur en zal de nationale ploeg van Ghana dan ook op de voet blijven volgen. “Voor de aankomende wedstrijd voor kwalificatie voor de Afrika Cup tegen Soedan zal een assistent de honneurs waarnemen. Ik zit in elk geval op de tribune. Daarna speelt Ghana pas weer in februari.” Naast Desailly wordt er ook gesproken over Luiz Felipe Scolari, Gianfranco Zola en Juande Ramos.

Bezig met laden …