voetbalzone

Desailly stelt zich kandidaat om Ghana onder zijn hoede te nemen

Erik van Dam16 sep 2010, 16:10
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 16:10
Advertentie
/

De Ghanese voetbalbond heeft vast één sollicitatie ontvangen voor de vacante positie van bondscoach. Na het vertrek van Milovan Rajevac, die de Black Stars in Zuid-Afrika naar de kwartfinales loodste, zoekt men een nieuwe sterke man. Marcel Desailly heeft zich openlijk kandidaat gesteld: “Ik denk dat ik er nu klaar voor ben Ghana te coachen.”

Desailly, geboren in de Ghanese hoofdstad Accra, werd in het verleden al eens genoemd als kanshebber voor de positie van bondscoach. Sterker nog, de bond vroeg hem tweemaal de nationale ploeg onder zijn hoede te nemen. In 2007, de laatste keer dat dat gebeurde, antwoordde Desailly dat hij zichzelf nog te jong achtte en dat zijn tijd wel zou komen.

Hoewel de nu 42-jarige oud-verdediger geen ervaring heeft als trainer, wordt hij in Ghana getipt als de nummer één kandidaat voor de opvolging van Rajevac. Desailly speelde in zijn actieve loopbaan voor Nantes, Olympique Marseille, AC Milan, Chelsea en Al-Ittihad. Hij koos voor een interlandloopbaan bij Frankrijk en kwam tot 116 interlands. In 1998 werd hij met Les Bleus wereldkampioen en twee jaar later Europees kampioen.

Bezig met laden …