voetbalzone

Desailly wil niet langer wachten en wordt geen bondscoach van Ghana

Bart Kruyt06 dec 2010, 18:09
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2010, 18:09
Advertentie

Marcel Desailly is niet langer kandidaat om bondscoach van Ghana te worden. De voormalig verdediger stond weliswaar op de shortlist, maar heeft geen zin om nog langer te moeten wachten en stelt zich niet meer beschikbaar, zo melden diverse Afrikaanse media. Op 15 december maakt de Ghanese bond bekend wie Milovan Rajevac zal opvolgen.

/

Samen met Herbert Addo, Humberto Manuel, Bahtiyar Canli en Goran Stevanovic was Desailly op een shortlist geplaatst, maar de voormalig verdediger is niet langer geïnteresseerd. Desailly voelt zich aan het lijntje gehouden door de GFA, die geen haast maakt met het aanstellen van een nieuwe bondscoach. De beginnend trainer gaat daarom op zoek naar iets anders.

In een eerder stadium legde de GFA al uit dat het geen haast had met Rajevac' opvolging, omdat er nog geen belangrijke wedstrijden aan zaten te komen. Bovendien was de lezing dat hoe later een nieuwe bondscoach werd aangesteld, hoe minder snel hij ook salaris betaald moest krijgen. Na de jaarwisseling moet Ghana gaan strijden om een ticket voor de Afrika Cup van 2012 en is het de bedoeling dat er weer iemand op de bank zit. Wie, dat moet binnenkort gaan blijken.

Bezig met laden …