voetbalzone

Desastreus verlopen toernooi kost bondscoach jonge Spanjaarden de kop

Matthijs van Laar07 aug 2012, 16:10
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2012, 16:10
Advertentie

Het desastreus verlopen voetbaltoernooi op de Olympische Spelen heeft de Spaanse bondscoach Luis Milla zijn baan gekost. Het Olympisch elftal van de voetbalgrootmacht, waar onder meer de kersverse Europees kampioenen Juan Mata en Jordi Alba hun opwachting maakten, wist geen enkele wedstrijd te winnen en trof zelfs niet een keer doel. Met dus het ontslag van de keuzeheer als gevolg.

/

Dinsdagochtend kreeg Milla van de Spaanse bond (RFEF) te horen dat hij wordt bedankt voor bewezen diensten. Ook conditietrainer Juan Carlos Martínez Castrejo werd opzij geschoven. “De RFEF heeft beide heren gecontacteerd en heeft ze verteld dat hun contract niet wordt hernieuwd”, zo luidt het officiële statement dat werd uitgegeven.

Spanje, dat in 2011 bij het toernooi voor spelers onder de 21 jaar nog werd gekroond tot Europees kampioen, was ingedeeld in een groep met Japan, Honduras en Marokko. Tegen de Japanners werd met 1-0 verloren, waarna ook Honduras met die cijfers te sterk bleek. De confrontatie met de ploeg van bondscoach Pim Verbeek eindigde doelpuntloos.

Bezig met laden …