voetbalzone

Deschamps adviseert verbanneling in Engeland: ‘Vertrek de beste oplossing’

Yanick Vos08 nov 2016, 14:55
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2016, 14:55
Advertentie
/

Mamadou Sakho is bij Liverpool op een zijspoor geraakt. Manager Jürgen Klopp liet hem dit seizoen nog geen enkele keer opdraven in de hoofdmacht. Dat is ook de Franse bondscoach Didier Deschamps niet ontgaan. De keuzeheer denkt dat het voor de verdediger van the Reds beter is om een ander avontuur aan te gaan.

“Ik weet niet hoe het komt dat hij in deze situatie is terechtgekomen”, zei Deschamps dinsdag op een persconferentie in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Zweden. “Ik heb met Mamadou gesproken om een beter beeld te krijgen van zijn positie bij Liverpool, maar het ziet er niet goed uit. Misschien is het voor hem de beste optie om te vertrekken naar een andere club.”

Sakho trok in 2013 naar de Engelse havenstad, waar hij twee seizoenen lang nog tot een behoorlijk aantal wedstrijden kwam. “Liverpool is de koploper van de Premier League en de kans dat hij nog onderdeel van de vaste elf gaat worden is niet heel groot. Een vertrek is dan de beste oplossing”, aldus de bondscoach.

Bezig met laden …