voetbalzone

Deschamps bromt tijdens persconferentie: ‘Dat is al één woord te veel’

Gijs Freriks15 jun 2014, 19:20
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2014, 19:20
Advertentie

Het WK van 2010 in Zuid-Afrika is een dieptepunt in de historie van het Franse voetbal. Na de verloren openingswedstrijd tegen Mexico weigerden de spelers verder te trainen onder leiding van Raymond Domenech en Nicolas Anelka werd op het vliegtuig gezet, nadat hij de bondscoach voor ‘vuile hoerenzoon’ had uitgemaakt. Aanvoerder Patrice Evra ging bovendien op de vuist met de fitnesstrainer.

voetbalzone

Les Bleus werden op het WK uiteindelijk kansloos uitgeschakeld, met één punt in drie wedstrijden. Domenech stopte als bondscoach en haalde nadien in zijn boek Tout seul ook nog uit naar Franck Ribéry en Samir Nasri: “Ribéry is een overgevoelige diva die de sfeer in de ploeg volledig verpestte en Nasri denkt alleen aan zichzelf.” Voetbalminnend Frankrijk keerde het elftal de rug toe.

Onder leiding van Didier Deschamps heeft de wereldkampioen van 1998 het vertrouwen van het publiek herwonnen. Frankrijk opent het WK zondagavond om 21.00 uur met een wedstrijd in Groep E tegen Honduras en tijdens de persconferentie werd Deschamps gevraagd naar het toernooi van vier jaar geleden. “Ik heb de vraag niet verstaan, maar hoorde Zuid-Afrika voorbij komen. Dat is al één woord te veel.”

“Wij zijn hier niet in Zuid-Afrika, dat is passé. Ik ben blij dat het volk weer achter ons staat”, aldus de keuzeheer, die in Brazilië niet kan beschikken over Franck Ribéry. De steraanvaller kampt met een rugblessure, maar Frankrijk kan volgens Paul Pogba best zonder Ribéry: “Het was een shock dat hij en Clément Grenier wegvielen, maar we proberen voor hen te winnen. De sfeer in de groep is uitstekend.”

Bezig met laden …