voetbalzone

Deschamps duimt voor Benzema: ‘Ik wil de beste voetballers oproepen’

Gijs Freriks22 feb 2016, 12:50
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2016, 12:50
Advertentie

Karim Benzema wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot afpersing van Mathieu Valbuena met een seksvideo en werd door de Franse bond daarom in december voor onbepaalde tijd geschorst. Didier Deschamps mag de aanvaller pas weer oproepen als het geschil juridisch volledig is afgewikkeld.

/

In die zaak kwam donderdag een opening , want de rechter hief het contactverbod tussen Benzema en Valbuena op, waardoor zij weer met elkaar in één elftal kunnen spelen. Daar is Deschamps blij mee, zo vertelt hij aan Canal+: “We zullen zien hoe het zich verder ontwikkelt, maar de eerste horde is genomen. We moeten het juridische systeem nu zijn werk laten doen en als Benzema weer beschikbaar is, neem ik een beslissing.”

“Daar zou ik dan uiteraard eerst over overleggen met bondsvoorzitter Noël Le Graët. Of ik hem erbij wil hebben? Natuurlijk, want ik wil de beste spelers oproepen, maar nu gaat het even niet om een sportgerelateerde kwestie.” Deschamps laat zich ook uit over de kansen voor verdedigende middenvelder N’Golo Kanté van Leicester City en aanvallende middenvelder annex aanvaller Dimitri Payet van West Ham United.

“We volgen Kanté. Bij Caen speelde hij een paar goede wedstrijden en bij Leicester doet hij het ook erg goed. Het is aan hem om dat vast te houden. Als ik denk dat hij iets kan toevoegen, zal ik hem selecteren. Payet overlegt mooie cijfers, maar ik heb al veel spelers voor de linkerkant. Antoine Griezmann, Anthony Martial, Mathieu Valbuena, Hatem Ben Arfa, Kingsley Coman en Nabil Fekir. Payet doet het goed bij zijn club, maar dat doet hij niet altijd bij de nationale ploeg.”

Bezig met laden …