voetbalzone

Deschamps houdt Valbuena en Benzema buiten het team

Erik van Dam05 nov 2015, 13:19
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 13:19
Advertentie
voetbalzone

Bondscoach Didier Deschamps heeft Mathieu Valbuena en Karim Benzema niet opgeroepen voor de komende twee interlands van Frankrijk. Les Bleus spelen op 13 november tegen Duitsland en op 17 november tegen Engeland, maar Valbuena en Benzema zijn er dan niet bij. Benzema stond donderdag voor de rechter in een chantage- en afpersingszaak waarbij Valbuena het slachtoffer was.

Drie mannen dwongen Valbuena een bedrag van 150.000 euro te betalen, anders zouden zij een sekstape van de speler van Olympique Lyon openbaar maken. Benzema werd donderdag door de rechter medeplichtig bevonden, maar of hij gestraft wordt is nog niet bekend. Deschamps maakte donderdag rond 14.00 uur zijn selectie bekend en gaf aan dat zowel Valbuena als Benzema niet is geselecteerd voor de komende duels.

voetbalzone

De bondscoach gaf aan dat Benzema geblesseerd is en dat Valbuena er op dit moment niet bij is met zijn hoofd. Nadat Deschamps alle namen had opgelezen was er ruimte voor vragen van de aanwezige pers en uiteraard richtten de journalisten zich meteen tot de bondscoach voor een reactie in de zaak-Valbuena. Hij weigerde dat echter consequent en de perswoordvoerder van de Franse bond sloeg ook alle verzoeken om meer uitleg af.

Alleen vragen met betrekking tot het sportieve aspect van de komende wedstrijden mochten gesteld worden. Deschamps was wel bereid te praten over de oproep voor Kingsley Coman, de jonge aanvaller van Bayern München die voor het eerst bij de selectie is gehaald. Ook wilde de bondscoach ingaan op vragen over de selectie van Hatem Ben Arfa, die in juni 2012 voor het laatst meedeed en er nu weer bij zit. Hij is het nieuwe seizoen ijzersterk begonnen met zeven doelpunten in twaalf wedstrijden bij Nice.

De volledige selectie:

Doel: Benoit Costil (Stade Rennes), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

Verdediging: Lucas Digne (AS Roma), Patrice Evra (Juventus), Christophe Jallet (Olympique Lyon), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Manchester City), Bacary Sagna (Manchester City), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphaël Varane (Real Madrid)

Middenveld: Yohan Cabaye (Crystal Palace), Lassana Diarra (Olympique Marseille), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Paul Pogba (Juventus), Morgan Schneiderlin (Manchester United), Moussa Sissoko (Newcastle United)

Aanval: Hatem Ben Arfa (OGC Nice), Kingsley Coman (Bayern München), André-Pierre Gignac (Tigres), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) en Anthony Martial (Manchester United).

Bezig met laden …