voetbalzone

Deschamps lijkt fors te gaan snijden in elftal: 'Onze trots is gekrenkt'

Matthijs van Laar19 nov 2013, 09:30
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 09:30
Advertentie

De 2-0 nederlaag van afgelopen vrijdag voorspelt weinig goed, maar in Frankrijk gelooft men nog altijd in het bereiken van het WK. Daarvoor moeten les Bleus dinsdagavond dus wel minimaal drie keer scoren tegen Oekraïne en zelf geen tegentreffers incasseren. "We zijn er klaar voor", zegt spits Olivier Giroud, van wie het overigens onzeker is of hij zal starten.

/

Bondscoach Didier Deschamps staat namelijk op het punt om een groot aantal wijzigingen door te voeren in zijn basiself. Samir Nasri en Giroud, die vrijdag zwaar teleurstelden, zijn twee van de beoogde slachtoffers. Ook Eric Abidal en Loïc Rémy lijken op de bank te beginnen en zullen waarschijnlijk worden vervangen door Rafael Varane en Mamadou Sakho, zo beweert het doorgaans uitstekend ingevoerde L'Equipe.

Giroud, wiens plaats mogelijk wordt overgenomen door Karim Benzema, leek daar maandagavond echter nog niet van op de hoogte. "Ik ben zeer optimistisch", zei hij. "Er zit veel woede in mij en dat hoop ik te transformeren naar positieve energie. Ik kan me niet voorstellen dat Frankrijk er niet bij is in Brazilië. De bondscoach en bondsvoorzitter Noël Le Graet hebben een hartig woordje met ons gesproken en dat heeft zijn uitwerking niet gemist."

Oekraïne staat volgens de aanvaller van Arsenal dan ook een heet avondje te wachten. "De tijd is gekomen om te stoppen met praten. Het is tijd om te presteren. Ik kan niet wachten tot de wedstrijd begint. Mijn trots is gekrenkt en ik heb iets recht te zetten. Dat geldt ook voor mijn ploeggenoten. Op basis van de prestatie van vrijdag verdienen wij het niet om naar het WK te gaan. We willen nu laten zien dat het ook anders kan."

Bezig met laden …