voetbalzone

Dessers is officieel eigendom van Cremonese: ‘Dit is een droom die uitkomt’

Mart van Mourik10 aug 2022, 13:07
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2022, 13:07
Advertentie

Cyriel Dessers heeft zijn transfer naar Cremonese afgerond, zo bevestigt de promovendus van de Serie A woensdag. De 27-jarige spits verruilt KRC Genk voor een bedrag van naar verluidt 6,5 miljoen euro en ziet daarmee een droom uitkomen, zo erkende de voormalig Feyenoorder afgelopen zaterdag al. "Ik heb altijd gedroomd van een topcompetitie en die droom komt nu dichtbij", zei Dessers afgelopen weekeinde al in gesprek met Sporza.

“Of dit een afscheid was? Misschien wel een beetje”, aldus Dessers na het duel met Eupen (4-2), waarin hij zijn laatste 69 minuten voor Genk maakte. “Het is geen geheim meer dat een transfer dichtbij is. De kans zit er dik in dat het inderdaad Italië wordt. Dat kan ik nu wel zeggen. Ik heb altijd gedroomd van een topcompetitie en die droom komt nu dichtbij. Morgen wordt nog een belangrijke dag, want dan moeten de clubs het eens worden. Ik ben even benieuwd als jullie."

Tweets by CyrielDessers

“Als ik in Genk zou blijven, zou ik misschien kunnen meedoen voor de topscorerstitel”, vervolgt Dessers. “Ik ben toe aan iets nieuws. Ik heb in België en Nederland gevoetbald en daar alle stadions en ploegen wel gezien.” In de eerste twee duels van het nieuwe seizoen kwam Dessers al driemaal tot scoren. Tegen Standard Luik was de voormalig spits van onder meer Feyenoord tweemaal trefzeker, terwijl hij tegen Club Brugge één keer scoorde. In zijn vermoedelijke afscheidsduel tegen Eupen trof de aanvaller geen doel.

Afgelopen woensdag werd al bekend dat Cremonese bereid is om aan de vraagprijs van 6,5 miljoen euro te voldoen. Daarmee werd Dessers 2,5 miljoen euro duurder dan het bedrag waarvoor Feyenoord zijn koopoptie in juni had kunnen lichten. Dessers stond de afgelopen twee jaar onder contract bij Genk, dat hem voor vier miljoen euro weghaalde bij Heracles Almelo. De aanvaller kwam uiteindelijk tot elf goals en zes assists in 43 optredens voor de Belgische topclub, die hem tussendoor verhuurde aan Feyenoord.

Bezig met laden …