voetbalzone

Destro viert rentree met winnende in heerlijk Italiaans voetbalgevecht

Matthijs van Laar08 dec 2013, 13:24
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2013, 13:24
Advertentie
/

AS Roma heeft het gat met koploper Juventus weer gereduceerd tot drie punten. I Giallorossi toonden zich in een heerlijk voetbalgevecht net iets beter dan Fiorentina en veroverden daarmee de eerste drie punten sinds 31 oktober. Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Mattia Destro, die meer dan een half jaar lang langs de kant stond, maar zondag als invaller de winnende treffer voor zijn rekening nam. Kevin Strootman stond negentig minuten lang in het veld bij Roma.

Het duel tussen de nummer twee van de nummer vijf van de Serie A was on-Italiaans vermakelijk, met een groot aantal kansen over en weer. De bezoekers uit Florence begonnen bijzonder aanvallend aan de wedstrijd en kregen al vroeg de kans om de score te openen. Juan Vargas schoot steenhard in op het doel van de Romeinen, maar zag zijn knappe inzet recht in de handen van Moran De Sanctis belanden. Roma herpakte zich echter snel en nam na zeven minuten spelen de leiding. Gervinho dribbelde op de vierkante centimeter langs zijn tegenstander en legde de bal af richting Adem Ljajic, die verlengde tot bij Maicon. De Braziliaan stuurde Neto met een fraaie voetbeweging het bos in en rondde af: 1-0.

/

Enkele momenten later was het bijna 2-0. Een inzet van Alessandro Florenzi belandde via het lichaam van een tegenstander in het zijnet, waarna Neto met een knappe safe een kopbal van Daniele De Rossi uit zijn doel tikte. Even later nam De Rossi aan de overzijde wederom de hoofdrol op zich. Giuseppe Rossi leek namens Fiorentina voor de gelijkmaker te gaan tekenen, maar de Italiaans international kon dat op het laatste moment voorkomen. Nadat Gervinho wederom een goede kans liet liggen, sloeg la Viola alsnog toe. Nenad Tomovic vond Vargas, die profiteerde van een missertje van De Rossi en hard en hoog binnen schoot.

Ook na de pauze bleef het buitengewoon vermakelijk in het goed gevulde Stadio Olimpico. Nadat Ljajic kiezelhard de paal trof, was het na 66 minuten spelen raak. Uitgerekend Destro, die als invaller voor het eerst sinds mei zijn opwachting mocht maken, haalde de trekker over. Wederom was het uitblinker Gervinho die de achterlijn haalde, teruglegde en daarmee de niet te missen kans bood. De inlopende Destro schoot van dichtbij gedecideerd raak en werd vervolgens gek van vreugde. Fiorentina kwam vervolgens nog wel bijna voor een tweede keer langszij, maar De Sanctis voorkwam dat: de goalie van Roma pareerde op fabelachtige wijze een vrije trap van Manuel Pasqual. Ook een late rode kaart (twee keer geel) voor Miralem Pjanic bracht de zege niet meer in gevaar.

Bezig met laden …