voetbalzone

Details Engelse transfersoap op straat: 'Het bod was totaal beneden peil'

Thijs Post09 sep 2015, 15:40
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 15:40
Advertentie

Saido Berahino dacht in de voorbije transferperiode een overstap te maken naar Tottenham Hotspur, maar die club kwam er niet uit met West Bromwich Albion. Een zeer teleurgestelde Berahino liet later via Twitter weten niet meer onder voorzitter Jeremy Peace te willen spelen. Berahino is inmiddels weer terug op de training, al twijfelt manager Tony Pulis nog of hij zijn steraanvaller de komende periode op gaat stellen. In de Birmingham Mail geeft directeur voetbalzaken Richard Garlick van WBA tekst en uitleg over de situatie.

voetbalzone

Garlick geeft toe dat Tottenham Hotspur vier keer een bod heeft gedaan, waarvan twee op de laatste dag van de transferperiode. “In augustus sprak onze voorzitter met Tottenham Hotspur over Federico Fazio. Toen werd er door Tottenham ook gevraagd naar Berahino, maar onze voorzitter zei niet mee te willen werken aan een transfer. Drie dagen later kwam er toch een officieel bod, maar dat bod was in onze ogen totaal niet acceptabel.”

“Op hetzelfde moment kwam de speler met een transferverzoek. Toevallig, de timing van het bod en van het transferverzoek op dezelfde dag. Het transferverzoek werd afgewezen”, gaat Garlick verder. “Een week later kwam er een nieuw bod en opnieuw was het totaal beneden peil. Niet alleen qua hoogte van het bedrag, maar ook qua structuur van betalen. Pas op de laatste transferdag kwam er een nieuw bod, twee zelfs. Een in de ochtend en een laatste bod in de middag. Beide keren was de betalingsstructuur niet naar onze wens. Bovendien konden wij op dat moment geen vervanger meer vinden.”

Naar verluidt bood Tottenham Hotspur op de laatste transferdag 25 miljoen euro op Berahino, met een betaling van vijf miljoen euro per jaar verdeeld over vijf seizoenen. West Bromwich Albion wilde het geld echter in één keer ontvangen. Overigens claimt Tottenham Hotspur dat het laatste bod flink hoger was: 35 miljoen euro.

Bezig met laden …