voetbalzone

Deur in Spanje gaat wagenwijd open: ‘Gerrard weet dat hij me kan bellen’

Erik van Dam02 jan 2015, 20:29
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2015, 20:29
Advertentie

Steven Gerrard kondigde vrijdag aan dat hij Liverpool in de zomer zal verlaten. De middenvelder is dan 35 jaar en transfervrij en acht de tijd rijp om weg te gaan bij zijn grote liefde. De kans is groot dat Gerrard zijn loopbaan een vervolg geeft in de Verenigde Staten, want verschillende Amerikaanse clubs lonken naar hem. David Moyes zou het echter mooi vinden, wanneer Gerrard besluit in Spanje verder te gaan.

voetbalzone

Moyes stapte gaandeweg dit seizoen in bij Real Sociedad en kan bij die club nog wel iemand van het kaliber Gerrard gebruiken. “Hij heeft een fantastische carrière gekend bij zijn club en bij Engeland. Gerrard is iemand die zeer moeilijk te vervangen is. Als hij ooit in Spanje zou willen komen spelen, weet hij dat hij me kan bellen”, zegt Moyes, die de deur daarmee wijd open zet voor een avontuur voor Gerrard in de Primera División.

Het lijkt niet reëel dat Stevie G daadwerkelijk aan de slag gaat in Baskenland. De club doet dit seizoen niet mee om een topklassering en staat slechts veertiende. Mocht Gerrard echter te porren zijn voor een verblijf in Sociedad, dan doet hij er goed aan advies in te winnen bij Xabi Alonso. Die kwam als tiener terecht bij los Txuri-Urdin en speelde er vier jaar in het eerste elftal, alvorens hij teamgenoot van Gerrard werd op Anfield.

Bezig met laden …