voetbalzone

Devyne Rensch terughoudend over nieuwe coach: ‘We gaan het zien’

Tom Rofekamp15 jun 2023, 21:27
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 21:27
Advertentie

Kenneth Taylor en Devyne Rensch hebben voor het eerst gereageerd op de aanstelling van Maurice Steijn bij Ajax. Het duo laat vanuit het trainingskamp van Jong Oranje weten vooral blij te zijn weer een nieuwe trainer te hebben. Taylor spreekt daarbij zijn verbazing uit over de vooroordelen die er bestaan rond Steijn. "Tegenwoordig is iedereen naamgericht", merkt de Ajacied op tegenover de NOS.

Woensdag bracht Ajax na een paardaags geruchtencarrousel witte rook over Steijn. De Hagenees heeft voor drie jaar getekend in Amsterdam en is de opvolger van de opzijgeschoven John Heitinga. Vanuit meerdere hoeken klinkt echter de kritiek door dat Steijn nog nooit een topclub heeft getraind en daarom een nobody zou zijn. Kritiek waar Taylor weinig mee kan.

"Het verrast iedereen, maar ik snap niet waarom het iedereen verrast", vertelt de middenvelder donderdag vanuit Oostenrijk. "Tegenwoordig is iedereen naamgericht, maar dat vind ik een beetje onzin. Mij verrast het niet per se. Toen ik het hoorde dacht ik: gelukkig, we hebben zo snel mogelijk weer een nieuwe trainer." Rensch was naar eigen zeggen 'niet zo met een nieuwe trainer bezig'. "Ik had alle vertrouwen in dat de directie een goede nieuwe trainer zou vinden. Natuurlijk ben je wel benieuwd, er dan is het Maurice Steijn. We gaan het zien."

Steijn lijkt met zijn eerste persconferentie in ieder geval al enkele critici voor zich te hebben gewonnen. Zo was Hans Kraay junior zeer te spreken over de manier waarop Steijn daar voor de dag kwam. "Hij maakte een verpletterende indruk", zei de presentator annex verslaggever woensdag bij ESPN. "Hij zat er vol zelfvertrouwen en heeft ook wel meegekregen dat er veel supporters zeggen: 'Steijn, dat hoeven we niet'. Maar er zat niet iemand die dacht: hiep hiep hoera, ik mag trainer van Ajax worden. Er zat daar een ervaren, hele zelfverzekerde man."

Bezig met laden …