voetbalzone

'Deze nederlaag laat zien dat Bayern van deze planeet komt en menselijk is'

Bart Kruyt05 dec 2015, 18:22
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2015, 18:22
Advertentie

Bayern München leek dit seizoen simpelweg niet te verslaan in de Bundesliga, maar Borussia Mönchengladbach bewees zaterdagmiddag dat er wel degelijk gewonnen kan worden van de koploper van Duitsland. Bayern hielp in het eerste halfuur veel kansen om zeep, kwam op achterstand door een goal van Oscar Wendt en ging uiteindelijk met 3-1 ten onder.

voetbalzone

Na het doelpunt van Wendt zagen de toeschouwers een heel ander Bayern dan voor de openingstreffer. “Dat we een tegengoal kregen kan gebeuren, maar daarna verloren we onze organisatie”, had ook Josep Guardiola gezien. “We leden veel balverlies. We mogen de basis van ons spel niet verwaarlozen, dat heeft deze wedstrijd wel aangetoond.” Technisch directeur Matthias Sammer vulde aan: “Deze nederlaag laat zien dat deze ploeg van deze planeet komt en menselijk is.”

Toch was er voor Bayern ook een positief punt: Franck Ribéry maakte na een afwezigheid van bijna negen maanden zijn rentree en wist dit doelpunt direct op te luisteren met een doelpunt. “We zijn erg blij voor hem dat hij er na zo'n lange tijd weer bij is”, zei Guardiola over de Fransman. Overigens was Arjen Robben er vanwege een blessure niet bij tegen Gladbach.


Bezig met laden …