voetbalzone

'Deze situatie is niet ideaal, maar we raken niet in paniek'

Bart Kruyt22 feb 2013, 11:20
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2013, 11:20
Advertentie

Mathias 'Zanka' Jörgensen was bij FC Kopenhagen een belangrijke basisspeler en verdiende een transfer naar PSV. In Eindhoven had men hoge verwachtingen van de verdediger, maar vooralsnog speelde Zanka niet meer dan vier competitieduels. De zesvoudig Deens international kent een moeizaam begin in Nederland, maar raakt volgens zijn zaakwaarnemer nog niet in paniek.

/

Het verdedigingsduo Marcelo-Timothy Derijck krijgt te maken met de nodige kritiek, maar Dick Advocaat grijpt niet in, omdat hij naar eigen zeggen 'niets beter heeft'. Dat is geen prettige opmerking voor de 22-jarige Zanka. "Hij heeft wat tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving", blijft zaakwaarnemer Darryl Powell in gesprek met Tipsbladet rustig. "In de wedstrijden die hij speelde heeft hij het echt goed gedaan."

"Het ging steeds beter en in de eerste wedstrijd van 2013 had hij ook een basisplaats", vervolgt Powell. "PSV verloor echter met 1-3 van PEC Zwolle en het is logisch dat de coach dan teruggrijpt naar de verdediging van de eerste seizoenshelft. Dat is natuurlijk jammer voor Zanka, maar hij was een van de beste spelers op het veld: het was het team dat slecht speelde tegen PSV. Deze situatie is niet ideaal, maar we raken niet in paniek. Hij is gelukkig in Nederland."

Bezig met laden …