voetbalzone

Deze 9 talenten krijgen deze zomer de kans van Peter Bosz bij PSV

Wessel Antes21 jul 2023, 23:07
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2023, 23:07
Advertentie

Een nieuwe hoofdtrainer betekent nieuwe kansen. Dat geldt ook voor diverse jonge talenten onder Peter Bosz bij PSV. De 59-jarige oefenmeester, die erom bekendstaat graag een beroep te doen op de jeugd, verblijft na het vertrek van sterspeler Xavi Simons nog met 26 selectiespelers in het Oostenrijkse Windischgarsten. Bosz heeft in zijn selectie plaats gevonden voor negen jeugdige talenten, die zich allen hopen te bewijzen in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Voetbalzone schijnt een licht op de nieuwe stroom aan beloften bij PSV.

Niek Schiks
Dat de negentienjarige Niek Schiks is aangesloten bij Walter Benítez, Joël Drommel en Boy Waterman kan als een verrassing worden gezien, daar Kjell Peersman in het afgelopen seizoen de vierde keeper was bij PSV. De Belg is in de pikorde echter voorbijgestreefd door Schiks, die tot dusver zestien officiële wedstrijden in Jong PSV keepte. De 1,89 m lange doelman uit Boxmeer zat onlangs voor het eerst bij de selectie van Nederland Onder 20, maar wacht nog altijd op zijn debuut als jeugdinternational. In Eindhoven ligt hij slechts tot medio 2024 vast, waardoor het trainingskamp in Oostenrijk voor Schiks een mooie kans is om zich te bewijzen.

voetbalzone

Livano Comenencia
Waar PSV met Shurandy Sambo in het afgelopen seizoen een talentvolle rechtsback verhuurde aan Sparta, hield het bij Jong PSV met Livano Comenencia nog een andere grote belofte achter de hand. De Bredanaar speelde reeds 59 wedstrijden voor het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie en zat dit seizoen een aantal keer op de bank bij de hoofdmacht. Comenencia speelde tientallen jeugdinterlands voor Oranje, maar is al een aantal keer benaderd door Curaçao. De rechtspoot, die ook in het centrum en als defensieve middenvelder kan spelen, lijkt zijn beslissing echter uit te stellen.

voetbalzone

Emmanuel van de Blaak
Emmanuel van de Blaak (18) is misschien wel het grootste verdedigende talent dat PSV in de gelederen heeft. Ruud van Nistelrooij liet de dominante mandekker vorig seizoen op zeventienjarige leeftijd debuteren in de Europa League, tijdens het uitduel met FK Bodø/Glimt (1-2 winst). Verder dan dat duel kwam Van de Blaak tot dusver nog niet, al wordt hem een grote toekomst toegedicht in het Philips Stadion. Waar alle supporters van PSV roepen om verdedigende versterkingen, kan de aanwezigheid van Van de Blaak mogelijk voorkomen dat PSV de knip hoeft te trekken.

voetbalzone

Tim van den Heuvel
De achttienjarige Tim van den Heuvel is een gewaardeerde controleur in de sterke 2005-generatie van PSV. De linkspoot uit Weert is daarnaast jeugdinternational en speelt zijn interlands momenteel voor Nederland Onder 18. Hoewel Van den Heuvel nooit behoorde tot de meest opvallende jongens van zijn lichting, mocht hij onder Van Nistelrooij vorig seizoen al regelmatig meetrainen met het eerste elftal. Ook na de eerste schifting van Bosz behoort Van den Heuvel deze zomer nog altijd tot het groepje talenten dat mag meetrainen met de hoofdmacht.

voetbalzone

Tygo Land
PSV nam Tygo Land (11 januari 2006) vorige zomer voor maar liefst 700.000 euro over van sc Heerenveen. De rechtsbenige middenvelder wordt door sommige liefhebbers van het jeugdvoetbal nu al vergeleken met Frenkie de Jong. Land wacht echter nog altijd op zijn debuut voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij wel al tweemaal op de bank zat bij wedstrijden van PSV in de Eredivisie. Hoewel Land op papier een middenvelder is, doet de manier waarop hij tegenstanders passeert denken dat hij zo op de vleugels kan spelen. De verwachting is dat hij komend seizoen wel een basisplaats zal hebben bij Jong PSV, als Bosz niet besluit hem bij zijn selectie te houden.

Mohamed Nassoh
Voor Mohamed Nassoh lijkt het de komende weken aanhaken of afhaken te zijn. Met zijn twintig jaar is de aanvallende middenvelder de oudste speler in dit lijstje. De Eindhovenaar, die zijn interlands wil gaan spelen voor Marokko, beschikt tevens over een aflopend contract. In 69 wedstrijden voor Jong PSV was Nassoh goed voor 9 doelpunten en 11 assists. Indien de rechtspoot in het komende seizoen voor het beloftenelftal blijft spelen, kan hij de speler worden met de meeste wedstrijden voor Jong PSV. Momenteel staat dat record (91 duels) nog op naam van Helmond Sport-rechtsback Bram van Vlerken.

voetbalzone

Julian Kwaaitaal
Julian Kwaaitaal (18) heeft niet alleen qua looks iets weg van PSV-icoon Cody Gakpo. De buitenspeler speelde net als de aanvaller van Liverpool ook voor FC Eindhoven alvorens hij door PSV werd opgepikt. Evenals Gakpo toont Kwaaitaal zich een zeer productieve buitenspeler, die in staat is de dubbele cijfers te halen. Kwaaitaal, die nog geen jeugdinterlands speelde, zou in de toekomst ook voor Ghana kunnen uitkomen. De aanvaller is rechtsbenig en kan op beide flanken uit de voeten. Kwaaitaal wacht nog op zijn debuut voor Jong PSV.

Jason van Duiven
De achttienjarige Jason van Duiven heeft zich in zijn eerste jaar bij Jong PSV dusdanig laten zien, dat Bosz de jonge spits ondanks de komst van miljoenenaanwinst Ricardo Pepi en de aanwezigheid van routinier Luuk de Jong graag wil zien in Oostenrijk. Van Duiven was in 34 officiële wedstrijden voor het beloftenelftal verantwoordelijk voor 15 treffers en 3 assists. Indien de Almeloër zijn stijgende lijn doortrekt, kan hij in de toekomst weleens de broodnodige spits van het Nederlands elftal worden. Het killerinstinct heeft hij in ieder geval.

voetbalzone

Isaac Babadi
De naam van Isaac Babadi (18) komt voor in alle lijstjes met Europese ‘wonderkids’. PSV zal er de komende maanden echter alles aan moeten doen om de rechtsbenige linksbuiten te behouden. Het contract van Babadi loopt volgende zomer af en er zijn veel buitenlandse clubs met interesse. Onder meer Brentford, Eintracht Frankfurt en Stade Rennes zouden nu al bereid zijn een miljoenenbedrag neer te tellen voor Babadi, die ook roots heeft in Sierra Leone. Tot dusver speelde hij zijn jeugdinterlands echter voor Nederland.

voetbalzone
Bezig met laden …