DFB Pokal: Carl Zeiss Jena verrast

26 feb 2008, 20:44
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2008, 20:44
Borussia Dortmund en Carl Zeiss Jena hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de laatste vier van de DFB-Pokal. Dortmund had geen problemen met Hoffenheim, terwijl Carl Zeiss Jena zich na strafschoppen ontdeed van VfB Stuttgart.

Borussia Dortmund – 1899 Hoffenheim 3-1
De wedstrijd was eigenlijk al na dik twintig minuten gelopen. Op aangeven van Tinga opende Giovanni Federico de score. Drie minuten later tekende de Braziliaan zelf met het hoofd eenvoudig voor de tweede treffer van die Borussen.

Vlak voor rust verkleinde de tweedeklasser de achterstand. Martin Amedick hield Demba Ba in het strafschopgebied vast en Francisco Copado nam plaats achter de bal. De Duitse Spanjaard schoot raak, maar moest de strafschop overnemen. De tweede poging van de spits trof ook doel.

In het tweede bedrijf gooide Mladen Petric de wedstrijd definitief in het slot. De Kroaat rondde tien minuten na de hervatting een voorzet van Alexander Frei met het hoofd af.

VfB Stuttgart – Carl Zeiss Jena wns 2-2
Lange tijd leken de bezoekers al in de reguliere speeltijd voor een verrassing te gaan zorgen. Na een half uur spelen opende Tobias Werner de score door een lange voorzet binnen te koppen. Yildiray Bastürk had even daarvoor nog namens Stuttgart een levensgrote kans om zeep geholpen.

Pas negen minuten voor tijd wist de ploeg van Armin Veh de verdediging van de tweedeklasser te doorboren. Invaller Arthur Boka bracht Mario Gomez in stelling en de aanvaller schoot de bal achter doelman Vasili Khomutovski.

De verlenging was nog geen vier minuten oud of Gomez sloeg andermaal toe. De Duitse international wist wel raad met een mooie voorzet van Bastürk. In de laatste minuut profiteerde Robert Müller echter van een fout van doelman Sven Ulreich en ontkwamen beide clubs niet aan een strafschoppenreeks.

Antonio Da Silva was de schlemiel van de avond. De Braziliaanse middenvelder schoot de vierde strafschop van Stuttgart over en was daarmee de enige speler die zijn elfmetertrap niet verzilverde (4-5).