voetbalzone

Di Canio verbood Sunderland-spelers te lachen: 'Het was intimiderend'

Matthijs van Laar27 okt 2013, 14:15
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2013, 14:15
Advertentie
/

Paolo Di Canio heet een excentrieke man te zijn en volgens Steven Fletcher is daar geen woord van gelogen. De aanvaller van Sunderland doet een aantal weken na het ontslag van de Italiaanse coach een boekje open over het reilen en zeilen binnen de club onder zijn bewind. Zo verbood Di Canio spelers van the Black Cats onder meer om te lachen. “Het was schokkend om te zien hoe serieus iedereen was.”

Het viel de Schots international op bij zijn terugkeer op het trainingsveld na een zware blessure. Het plezier was de meeste van zijn ploeggenoten op dat moment allang vergaan, zo vertelt hij in The Observer. “De intensiteit van de atmosfeer was onwerkelijk. Als je even lachte, had je het gevoel dat de hoofdmeester je daarop zou aanspreken. Niet je mond open durven te doen, omdat je bang bent voor de manager: dat is niet prettig hè. Het was intimiderend.”

“Hij kan niet ontkennen dat hij niet wilde dat wij lachten tijdens de training, maar bij elke andere club hoort dat erbij. Het is juist een belangrijk onderdeel bij het creëren van een gevoel van saamhorigheid”, aldus Fletcher. Di Canio werd onlangs opgevolgd door Gustavo Poyet. Sunderland staat momenteel onderaan in de Premier League: de club verzamelde slechts één punt uit de eerste acht wedstrijden. Zondagmiddag wacht de confrontatie met rivaal Newcastle United.

Bezig met laden …