voetbalzone

Di María duidt manco van favoriete Argentijnen: 'Zulke spitsen missen we'

Matthijs van Laar25 jun 2015, 09:22
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2015, 09:22
Advertentie

Ángel Di María wijt de moeizame optredens van Argentinië op de Copa América aan een gebrek aan stootkracht. Alhoewel de selectie van bondscoach Gerardo Martino bol staat van het aanvallend talent, missen los Albicelestes in de ogen van Di María een echte stormram. "Het is niet eenvoudig om tegen tien verdedigers te spelen", klaagt hij in Olé.

voetbalzone

Topfavoriet Argentinië werd in de groepsfase tot drie keer toe geconfronteerd met een tegenstander die uitblonk in onwil. Paraguay, Uruguay en Jamaica hadden slechts één ding voor ogen: de schade beperken. "Tegen Jamaica stonden we de hele wedstrijd op hun helft. Het was lastig om ruimte te vinden. Met iemand als Hernán Crespo of Gabriel Batistuta voorin, kon je de bal hoog voor geven. Wij zijn stuk voor stuk te klein. Alles moet over de grond", wijst hij op de kwaliteiten van de vedetten uit het verleden.

Di María is het desondanks eens met de strijdwijze die Martino heeft uitgedokterd. In tegenstelling tot vorig jaar op het WK in Brazilië vallen de Argentijnen nu volop aan. "We hebben meer balbezit en zetten druk. We willen op de helft van de tegenstander spelen. Met Sabella (voorganger Martino, red.) gokten we via een counter op de snelheid van onze aanvallers. Dat werkte goed, maar nu doen we het zoals Tata het graag ziet."

Bezig met laden …