voetbalzone

'Di María gaat het geweldig doen, Van Gaal heeft hem gewoon vermoord'

Matthijs van Laar02 sep 2015, 15:15
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2015, 15:15
Advertentie
voetbalzone

Het mislukken van Ángel Di María bij Manchester United had weinig te maken met de kwaliteiten van de speler. Volgens voormalig Paris Saint-Germain-middenvelder Edouard Cissé is Louis van Gaal de belangrijkste reden dat el Fideo niet wist te overtuigen op Old Trafford. “Hij heeft hem vermoord”, stelt de inmiddels gestopte Cissé op Canal Plus.

Le PSG hoeft zich dan ook geen enkele zorgen te maken over de zomeraanwinst, die voor om en nabij de 63 miljoen euro werd ingelijfd. “Hij heeft wat tijd nodig, maar dat is normaal. Hij zorgt voor ritme in het elftal en is levensgevaarlijk als hij door defensies heen snijdt”, aldus Cissé. “En: hij werkt met een goede manager. Ook onder Carlo Ancelotti speelde hij zijn allerbeste voetbal.”

Ook Laurent Blanc is volgens Cissé in staat het maximale uit de Argentijnse buitenspeler te halen. Dat gold niet voor Van Gaal. “Hij heeft hem vermoord. Hij moet de ruimte krijgen om zichzelf te ontplooien, hij is een artiest. Blanc is daar beter in, die begrijpt dat. Ik denk dat Di María een goed jaar zal beleven.”

Bezig met laden …